Dalinasi skaitytojai: neramumai Romainiuose | Kas vyksta Kaune

Dalinasi skaitytojai: neramumai Romainiuose

„Kas vyksta Kaune" skaitytojos nuotr.

Į portalą „Kas vyksta Kaune“ atėjo kaunietės Mildos laiškas, ji pasakoja, kad Romainiuose ne pirmąkart kyla neramumai. Dalinamės jos laišku.

„Iš pažiūros Romainiai atrodytų ramus gyvenamųjų namų rajonas, tačiau jau bene daugiau kaip metai, Vijūkų ir aplinkinių gatvelių gyventojai negali ramiai miegoti naktimis: pernai rugpjūčio – rugsėjo mėn. buvo daužomi namų langai, pjaustomos automobilių padangos, vasario mėn. – sudegintas automobilis privačiame kieme, o dar kiek vagysčių.

Rugpjūčio 11-osios naktį vėlgi neramumai, kaip visada panašiu laiku. Gyventojai nerimauja ir jaučiasi įbauginti, penktadienio naktį, tarp 3:30 – 4:30 val. ryto buvo prižadinti nuo šūvių. Tai artėjantys, tai tolėjantys šūviai buvo girdimi Kaimelės, Kudrėnų, Vijūkų, Užliedžių gatvelėse. Kas tą naktį vyko, kol kas lieka neaišku, tačiau, kaip teigia gyventojai, šiame kvartale kasnakt budi policijos ekipažas, kuris, tą naktį taip pat buvo visiškai šalia įvykio vietos, nesureagavo. Tuo tarpu, būna tokių naktų, kai gyventojai kenčia, nuo kelių automobilių policijos ekipažų keliamo triukšmo: durelių trankymo, garsaus juoko, muzikos, užvedamo automobilio variklio skleidžiamo garso bei dūmų. Įdomu, tai, kad kai neramumai kitoje namo pusėje, policija net nereaguoja ir savo „draugų” nepasikviečia. Ar ne jų pareiga „Ginti. Saugoti. Padėti”? Kas būtų, jei būtų pašautas/nušautas žmogus, o policijos ekipažas už kelių šimtų metrų ramiai leistų laiką savo užvestame automobilyje?!

Šio gyvenamųjų namų rajono gyventojai nebežino, kokių saugumo priemonių imtis, rajone įkurtos kelios „Saugios kaimynystės bendruomenės”, kas tik gali apsitveria tvoromis, įsirengia kameras. Tačiau, matyt pagrindinė rajono problema gatvių apšvietimo trūkumas. Tai sudaro palankias sąlygas nusikalstamai veikai. Aktyvi rajono bendruomenė daugelį kartų prašė įrengti ar pratęsti gatvių apšvietimą, tačiau vis tuščiai”, – rašo gyventoja Milda.

Ji pateikė nuorodą į Romainių gyventojų grupę feisbuke, kur pilietis Ramūnas po užklausa apie rugpjūčio 11-osios nakties įvykį komentuoja, kad įtartini garsai galėjo sklisti nuo šventusios kompanijos, kuri tuomet šaudė petardas. Tačiau patvirtinti ar paneigti minėtos informacijos nėra galimybių.

Policija liepia netylėti

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai informavo, kad rugpjūčio 11 d. apie 4:05 val. buvo gautas pranešimas, kad Kaune, Vijūkų gatvėje, kažkas galimai sprogdinama, girdisi juokas. „Pareigūnai nedelsiant reagavę į gautą pranešimą, nuvykę minėtu adresu ir apžiūrėję aplink esančias teritorijas, triukšmo nenustatė, įtartinų asmenų nerado”, – teigė policijos atstovai.

Anot policijos atstovų, vienas iš Kauno apskrities pareigūnų veiklos prioritetų yra gyventojų įtraukimas, kuriant dar saugesnę gyvenamąją aplinką, raginant juos bendradarbiauti ir įkurti Saugios kaimynystės grupes.

„Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams ir ragina pastebėjus galimai darant neteisėtą veiką, visuomet apie tai informuoti bendruoju pagalbos telefonu 112″, – ragina Kauno policijos atstovai.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kaune vykstančius įvykius, rašykite spec. formos „Pranešti naujieną“ pagalba arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA