Klausia skaitytojai: ar pjaus ir Laisvės alėjoje šviežiai sužymėtas liepas? | Kas vyksta Kaune

Klausia skaitytojai: ar pjaus ir Laisvės alėjoje šviežiai sužymėtas liepas?

R. Tenio nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ pirmadienį sulaukė kauniečių teiravimosi apie Laisvės alėjoje esančias liepas. Praeiviai pastebi, kad daugybės liepų, ypač arčiau kino teatro „Romuva“, kamienai paženklinti oranžiniais iksais, reiškiančiais, kad šių medžių laukia kirtimas. Kitiems gyventojams neramu dėl Ąžuolyno – pasigirdo kalbų, kad bus pjaunami ir šimtamečiai ąžuolai.

Kaunietis Vytenis neslepia rūpesčio: „Kaunas kertasi, bet neįtikėtina, jei ir Laisvės alėjos liepas iškirs. Kas dedasi Kaune?!“, – emocingai klausė vyras.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ susisiekė su Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickiene. Ji teigė nežinanti, kas taip sužymėjo liepas, patvirtino, kad ne savivaldybės darbuotojai; taip pat ji teigė, kad dar nerenovuotoje Laisvės alėjos dalyje bus kertami medžiai, tačiau, anot jos, tik tie, kurie stipriai pažeisti.

„Informuojame, kad mes medžių nežymėjome, nežinome, kas tai padarė. Pažymime, kad kaip ir pirmajame Laisvės alėjos rekonstrukcijos etape, taip ir atnaujinant likusią Laisvės alėją, bus pakeistos tik tos liepos, kurios bus stipriai pažeistos puvinio. Vietoje jų bus atsodinamos naujos – jau gerokai paaugusios liepos. Ąžuolyne ąžuolų tikrai niekas nekirs, jie kaip tik bus išryškinami, sutvarkomi ir paramstomi. Jų drevės bus išvalomos, taip prailginant ąžuolų gyvavimo amžių”, – teigė R. Savickienė.

Lieka nežinoma, kas oranžiniais iksais sužymėjo Laisvės alėjos liepas ir ką tuo norėta pasakyti.

Kaip jau rašėme anksčiau, šiuo metu įvairiose Kauno vietose kertami seni medžiai, jų vietose bus pasodinti nauji. Po šio savaitgalio ties Kauno Centro poliklinika nebeliko visos eilės A. Mickevičiaus gatvėje augusių liepų. Pirmadienį portalo „Kas vyksta Kaune“ fotografas užfiksavo, kad A. Mickevičiaus gatvėje, ant kelių medžių užklijuoti užrašai: „Kirsti griežtai draudžiama!!“, „Save me and my Bros“, taip pat užklijuota iliustracija, vaizduojanti medžio kirtėją ir medį.

Medžių kirtimas sulaukė visuomenės pasipriešinimo. Praeitą savaitę ir šiandien A. Smetonos alėjoje vyko protestai, kuriais siekiama sustabdyti medžių kirtimą. Rugpjūčio 9 d. vykusio protesto metu, gyventojai pasiekė savo – darbininkai nustojo kirsti senus kaštonus, tačiau sekančiomis dienomis procesas vyksta kaip ir numatyta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA