Kaunas draugiškas augintiniams: plečiasi gyvūnus įsileidžiančių maitinimo įstaigų tinklas | Kas vyksta Kaune

Kaunas draugiškas augintiniams: plečiasi gyvūnus įsileidžiančių maitinimo įstaigų tinklas

R. Tenio nuotr.

Paskutiniu metu internetinėje erdvėje nerimsta diskusijos apie mūsų keturkojus palydovus. Visai neseniai buvo kalbama, jog paplūdimiuose augintiniai nebus laukiami, dabar panašu, jog sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga lyg ir persigalvojo. Bet kol kas nelėkime niekur už miesto ribų – portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija nusprendė pasidomėti, kur Kaune galima lankytis su keturkojais draugais.

Neseniai startavo iniciatyva ir interaktyvus internetinis žemėlapis „Friendly Kaunas“, kurį galite rasti čia. Jame yra speciali skiltis, kuri leidžia visiems pamatyti, kurios Kaune esančios maitinimo įstaigos prisijungė prie draugiškųjų tinklo ir neturi nieko prieš lankytojus, kurie kartu su savimi atsiveda augintinius. Tarp jų – kauniečių mėgiama Šilainiuose esanti picerija „Keturi šimtai laipsnių“, graikišką virtuvę puoselėjanti „Rhodos“, Laisvės alėjoje įsikūrusi „Knygų ministerija“, ir dar kelios kitos vietos.

Tiesa, ne visos draugiškos augintiniams vietos yra prisijungę prie iniciatyvos „Friendly Kaunas“. Panašų, tik platesnį, sąrašą pateikia ir platforma draugiskigyvunams.lt

Šioje platformoje, be jau išvardintų kavinių, paminėti ir keli jaunimo tarpe populiarūs kavinių tinklai – „Vero cafe“, „Caffeine LT“. Taip pat su gyvūnais jus įsileis ir kavinės „Presto“, „Nata Cafe“, „Holy Donut“, „Supremo kavos namai“, restoranai „Talutti“, „Lietuviški patiekalai“, „Antis“, barai „Džem’pub“, „2½ Obuolio“, „BO Baras“ ir dar dešimtys kitų vietų.

Pilną sąrašą šioje platformoje galite rasti čia.

Kaunas šiemet tiesiog spinduliuoja tolerancija augintiniams – vis daugiau barų, kavinių, restoranų ir netgi viešbučių atveria duris užsukantiems su augintiniais, taip pat šiemet balandžio mėnesį pirmą kartą buvo švenčiama Šuns diena.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA