Aiškėja, kada į Kauno paplūdimius bus galima vestis gyvūnus | Kas vyksta Kaune

Aiškėja, kada į Kauno paplūdimius bus galima vestis gyvūnus

R. Tenio nuotr.

Kaip jau skelbta trečiadienį, Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga panaikino draudimą į paplūdimius vestis augintinius. Savivaldybės pačios nuspręs į kurius paplūdimius bus galima vestis gyvūnus, bus nustatyta tvarka, planuojama, kad gyvūnus bus galima vesti į specialias zonas. Domimės, kokia situacija Kaune.

Šiuo metu Kaune, kaip žinia, galioja taisyklė, kad į visus paplūdimius draudžiama vestis gyvūnus, tačiau tvarka keisis, lankytojams su gyvūnais bus atskirtos specialios zonos.

Nauja tvarka – kitąmet

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis informavo, kad nustatyti paplūdimius į kur bus leidžiama eiti su gyvūnais, įrengti jiems zonas – užtruks, tad greičiausiai su gyvūnais netrukdomai į Kauno paplūdimius patekti galėsime ne anksčiau kaip nuo 2018 metų šiltojo sezono.

„Šiuo metu svarstome, analizuojame įvairias galimybes, kuriuose paplūdimiuose galėtų atsirasti tokios zonos. Iki oficialaus šių metų maudynių sezono pabaigos teliko mažiau, nei mėnuo, tad šįmet naujos tvarkos įdiegti nespėsime fiziškai, nes norime atsiklausti ir kauniečių nuomonės. Kaunas nėra Neringa, kur yra platūs paplūdimiai, tad turėsime saugiai pasidalinti erdve su augintiniais. Kitąmet, prasidėjus maudynių sezonui, tokias zonas jau planuojame turėti“, – kalbėjo A. Pakalniškis.

Jis pažymėjo, kad pirmiausiai bus tariamasi su visuomene, specialistais, ekspertais ir stengiamasi priimti racionalų sprendimą, kaip pasidalinti erdve, kad lankytojai atsivedantys gyvūnus – netrukdytų įprastiems poilsiautojams, atvykstantiems be augintinių.

Specialus paplūdimys gyvūnams bus įrengtas ir kauniečių pamėgtoje poilsio vietoje prie Baltijos jūros – Neringos mieste.  Čia gyvūnams planuojama skirti apie 100 metrų kranto zoną šiaurinėje Nidos paplūdimio dalyje.

Valys smėlį, įrengs girdyklas augintiniams

Visuose specialiuose paplūdimiuose reikės laikytis griežtų taisyklių, bus įrengti ženklai, informaciniai stendai, papildomai valomas smėlis, atsiras stovai su girdyklomis augintiniams, šiukšliadėžes ir kt.

Ministerija informuoja, kad žmonės su augintiniais galės lankytis tik specialiai pažymėtuose paplūdimiuose, ženklinimu turės pasirūpinti savivaldybės, taip pat jos turės užtikrinti, kad paplūdimiuose būtų laikomasi higienos normos reikalavimų, pavyzdžiui, pastatytos specialios šiukšlių dėžės.

Savivaldybės privalės užtikrinti, kad būtų atliekami nuolatiniai maudyklų vandens kokybės tyrimai, ir apie rezultatus informuoti visuomenę savivaldybių bei Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos svetainėse, taip pat pačiuose paplūdimiuose, aiškiose vietose įrengtose informacinėse lentose.

Ką manote jūs?

Kauniečiai, kaip jūs siūlytumėte įrengti zonas paplūdimiuose su augintiniais? Kur jos turėtų būti, kokią įrangą ten derėtų įrengti?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA