Skaitytojai perspėja: iš populiarios nemokamos pokalbių programos vartotojų bandoma išvilioti pinigus | Kas vyksta Kaune

Skaitytojai perspėja: iš populiarios nemokamos pokalbių programos vartotojų bandoma išvilioti pinigus

Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Šeštadienį portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pranešė apie virusą, siaučiantį daugelio pamėgtoje nemokamų pokalbių programoje. Kaip įtariama, iš jos vartotojų akiplėšiškai kaulijami pinigai. Pilietiški kauniečiai perspėja būti atsargiais.

„„Viber“ programoje pradėjo plisti virusas, pranešantis apie piniginį  laimėjimą. Internete apstu informacijos apie tai, tačiau būtų smagu, jog žmonės neapsigautų ir nesumanytų pervesti pinigų už tai, kad gautų savo tariamą laimėjimą“, – sakė skaitytojai.

Jų užfiksuotoje ir į mūsų redakciją atsiųstoje nuotraukoje matomas tekstas, parašytas anglų kalba, kurio lietuviškoji versija skamba taip: „Sveikiname!! Vartotojau, tavo mobilusis Viber numeris tarptautiniuose „Viber“ burtų traukimo apdovanojimuose buvo atrinktas ir tapo penkių šimtų tūkstančių JAV dolerių laimėtoju. Išsiųsk savo laimėjimo numerį: VB/US-64634579 elektroninio pašto adresu Win@vballoting.com tam, kad sužinotum, kaip atsiimti savo laimėjimą. Rašyk: Win@vballoting.com norėdamas sužinoti daugiau“.

Suvedus pateiktą elektroninį paštą naršyklėje apstu įvairiausių atsiliepimų apie panašaus pobūdžio aferas. Tokios sukčių grupuotės pasaulyje siaučia jau ne vienerius metus  – nuo 2007 metų. Dažnais atvejais populiarių programų vartotojams susisiekus su tokių pranešimų siuntėjais, prašoma perverti nemenkas pinigų sumas, kad juos neva pasiektų piniginis laimėjimas. Tačiau atsiradus patikliesiems, ilgapirščiai gavę pinigus dingsta be žinios lyg jų ir nebūtų buvę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA