Kauniečius vasarą palydėti kvies tradiciniame naktiniame bėgime | Kas vyksta Kaune

Kauniečius vasarą palydėti kvies tradiciniame naktiniame bėgime

Organizatorių nuotr.

Trečius metus iš eilės keli šimtai kauniečių ir miesto svečių vasaros sezoną galės užbaigti bėgdami lazerių ir diskoteką primenančiomis prekybos miestelio „Urmas“ gatvelėmis. Vienos iš greičiausių Lietuvos bėgikių Monika ir Milda Vilčinskaitės įsitikinusios, kad toks penktadienis daug įsimintinesnis nei laikas praleistas klube ar bare.

Rugpjūčio 25 dienos vakarą vyksiančio bėgimo organizatoriai šiemet žadą ir išskirtinį šou dalyviams, kurį sukurs ne tik didždėjų muzika, bet ir itin karštas klaipėdiečių fakyrų trupės „Liepsnojantis Šerkšnas“ šviesų ir pirotechnikos pasirodymas „Atspindžiai“.

Uždaroje prekybos miestelio teritorijoje vyksiančio renginio metu dalyvius lydės muzika, šviesos ir įvairūs efektai. Bėgantieji tradiciškai galės rinktis iš 4 ar 8 km distancijų. Visi pasiekę finišą bus apdovanoti ir atminimo medaliais.

„Prieš metus netradiciškai paskutinį vasaros penktadienį palydėti pasiryžo apie 500 dalyvių. Šį kartą tikimės jų dvigubai daugiau. Geri atsiminimai ir emocijos lydėjo visus metus tiek mus, tiek ir nuolatinius bėgimo renginių dalyvius. Tikimės, kad šį kartą daugiau dalyvių parodys ir savo kūrybingumą bei pasipuoš įvairiomis švieselėmis, atšvaitais ir kitais spalvotais elementais. Neverta naktį bėgti juodiems“, – sakė renginį organizuojančio „Kauno maratono klubo“ vadovas Regimantas Tarasevičius.

Du kartus naktiniame bėgime iš eilės dalyvavusi Milda Vilčinskaitė tikina, kad bėgant naktį apima visai kiti jausmai.

„Grojanti muzika, šviesos ir kartais tamsios trasos vietos, lazerių apšvietimas ir nedideli rateliai, kuriuose visada matai ir gali lenktyniauti su kitais bėgikais, kurių dalis dar mirksi ir šviečia, palieka visai kitokį įspūdį, nei bėgant dieną. Nežinau kodėl, bet ir greičio pojūtis visai kitoks, atrodo, kad bėgi kur kas greičiau, o ir visi pojūčiai kūno labiau įsijungia į bėgimą. Man patinka bėgti tamsoje, tai nepaprasta“, – sakė viena iš greičiausių Lietuvos maratonininkių pridurdama, kad tokiuose renginiuose susirenka ir išskirtinė publika, kuri penktadienio sėdėjimą bare ar klube iškeičia į smagų ir sveiką nuotykį.

Registracija čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA