Kas vyksta Kaune rugpjūčio 11-13 dienomis? (renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune rugpjūčio 11-13 dienomis? (renginių kalendorius)

Asociatyvi / A. Barzdžiaus nuotr.

Ateinantis savaitgalis tikrai įrodys faktą, jog būtent rugpjūtis yra vasariškiausias mėnuo – jeigu sinoptikai šįkart neapsiriks, visa Lietuva pajus karščio bangą, mat prognozuojamas 30 laipsnių termometro stulpelyje perkopsiantis karštis. Ar sinoptikai nepersigalvojo, visada galite pažiūrėti čia. O kad karštasis savaitgalis neprailgtų, turime ir kelis pasiūlymus, ką galite nuveikti, jei orai vis dėlto paves ir, pavyzdžiui, papliups lietus.

Paroda „The unbody/Nekūnas“

Meno mėgėjai penktadienį, 16 val. turėtų susiburti Kauno miesto muziejaus Kauno pilies skyriuje – ten bus atidaryta personalinė menininkės Marijos Griniuk paroda „The Unbody/Nekūnas“. Ši kūrėjos paroda pasižymės giliomis prasmėmis ir tikrai nustebins susidomėjusius, mat M. Griniuk savo darbuose apjungia tapybą su kitomis meninės raiškos priemonėmis.Apsilankymas parodoje nemokamas.

„Sausi pusryčiai“

„Sausi pusryčiai“ – tai projektas, kuriuo organizatoriai nori įkvėpti visus siekti savo svajonių. Vakaro metu kvies į susitikimus su įvairių profesijų atstovais, kurie supažindins su savo specialybių ypatumais. Taip pat skambės įvairių jaunimo grupių ir atlikėjų pasirodymai. Renginys nemokamas.

Romuvos lauko kinas

„Dovanoju širdį“ – tai jautrus pasakojimas apie atsidavimą ir besimezgančius asmeninius ryšius, kurie prasiskverbia į pačias žmogaus širdies gelmes. Tiek filosofine, tiek ir tiesiogine prasme. Ši jausminga drama – 2013-aisiais pasirodžiusios prancūzų rašytojos Maylis de Kerangal knygos tuo pačiu pavadinimu („Réparer les vivants“) ekranizacija. Seansas vyks „Romuvos“ lauko salėje, esančioje prie laikinosios „Romuvos“ kino salės, adresu Kęstučio g. 62. Kino seansas mokamas.

Tarptautinė kačių paroda

Visi gyvūnėlių mylėtojai turėtų šį savaitgalį atrasti bent valandą šiam renginiui. Dvi dienas prekybos ir pramogų centre „Molas“ – suaugusių kačių bei kačiukų šou, trumpaplaukių ir raštuotų kačių parodomieji šou, vėliau vyks gražiausių kačių rinkimai. Geros nuotaikos ir mielų gyvūnų tikrai netruks. Paroda nemokama.

Raudondvario dvaro gyvasis šeštadienis

Norintiems pabėgti iš miesto, bet nenutolti nuo kitų žmonių puikų sprendimą pateikia Raudondvario dvaras – šeštadienį jis atgyja! Jūsų laukia teatralizuota ekskursija, gintaro ir fosilijų susiformavimo bei žvakių liejimo edukacijos. Veikti tikrai bus ką. Užsiėmimai mokami.

Pažaislio muzikos festivalis

Visus tris savaitgalio vakaru garsusis muzikos festivalis tikrai pasirūpins užburiančia muzika, tačiau sekmadienį nereiks niekur bėgti iš miesto, kad pasinertumėt į muzikos sūkurį – šalia Vytauto Didžiojo karo muziejaus festivalis sekmadienio vakarą kvies į renginį „Skambančios istorijos“. Programoje – lietuvių ir Nyderlandų kompozitorių kūriniai ir aranžuotės varpams. Renginys nemokamas.

O kur dar viskas, ką galite savaitgalį nuveikti be didelio žmonių susibūrimo… Norintiems atsipalaiduoti ir pabūti gamtoje siūlome pabėgti už miesto ir išbandyti „Basakojų“ sveikatingumo taką, apie kurį daugiau galite sužinoti čia. Taip pat savaitgalio naktys apdovanos nuostabiu reginiu – savaitgalį kris meteorų lietus. Mes sudarėme sąrašą vietų, iš kurių bus patogu jį matyti. Ir taip pat jau šį sekmadienį paaiškės, kas laimėjo Pasaulio jaunimo sklandymo čempionatą. Na, veikti tikrai bus ką.

O jeigu dar neišsirinkote, ką veikti, daugybę renginių galite rasti mūsų renginių kalendoriuje.

Vasara, nebandyk sustot!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA