Kaune kuriamas skambantis takas, prisidėti gali visi | Kas vyksta Kaune

Kaune kuriamas skambantis takas, prisidėti gali visi

Asociatyvi/R.Tenio nuotr.

Kauno marių regioninio parko direkcija pradėjo kurti skambantį taką, tam parinkta vieta – Žiegždrių geologinis takas. Prie idėjos prisidėti gali visi kauniečiai, tereikia pakabinti varpelį Žiegždrių geologiniame take.

„Skambantis takas – puiki dovana Lietuvai valstybės atkūrimo šimtmečio proga. Kartu tai ir nuostabi dovana patiems gyventojams – susikurti jaukią aplinką galima be ypatingų priemonių ir technologijų. Padovanok varpelį Lietuvai, mamai, tėčiui, sesei, draugui, uošvienei… ar net augintiniui! Keletą varpelių mes jau pakabinome ir skelbiame naujo ritualo startą. Kurkime vietos magiją kartu!”, – ragina Kauno marių regioninio parko direkcija.

Varpelių galia

Pasak kinų legendos, seniai seniai vienas išminčius išsikvietė Vėjo Dvasią ir paprašė sudainuoti vieną iš savo dainų žmonėms. Įtikinta, kad yra svarbiausia iš visų stichijų, ji sudainavo pačią gražiausią dainą ir uždarė ją į bambuko stiebą. Išminčius iš tos stebuklingos dovanos padarė talismaną – vėjo varpelius – ir padovanojo žmonėms. Nuo to laiko tas, kuris gerbia orą ir savo namuose turi vėjo varpelius, yra globojamas šios galingos stichijos.

Savo skambesiu jie neutralizuoja neigiamą energiją ir privilioja laimę bei sėkmę. Tad bet kuria proga – gimtadienis, vestuvės, krikštynos, o gal šiaip proga be progos – pakabinkite varpelį (galite tai daryti su intencija, sugalvodami norą, dėkodami…), kuris prisidės prie stebuklingos tako auros kūrimo. Tegul jie laisvai linguoja vėjyje ir skamba džiugindami kitus lankytojus. Galbūt šis ritualas prigis ir taps gražia tradicija, o vietovei suteiks dar daugiau spalvų ir geros nuotaikos.

Be to, nedera pamiršti ir vietos istorijų, kurių viena pasakoja apie senajame Žiegždrių dvare gyvenusią mešką. Meška buvo dresuota, padėdavo ponui įvairius darbus atlikti, už tai gaudavo paėsti. Kai tik ponas paskambindavo varpeliu, meška, jį išgirdusi, viską mesdavo ir lėkdavo ėsti. Taip vieną kartą beskubėdama ir užsimušė. Suakmenėjusią jos kuprą galima pamatyti konglomeratų atodangos pakrantėje – čia guli vienas didžiausių nuo atodangos atskilusių ir nuriedėjusių luistų, vadinamų Meškos kupra. Galbūt varpelių skambesys Žiegždrių meškos ir neprikels, bet teigiamas emocijas tikrai pažadins.

Kur kabinti?

Varpelius kabinti/tvirtinti/rišti galima visame take. Raginama daryti tai tvarkingai, nelipti prie atodangos, nežaloti įrangos ir medžių, kabinti ten, kur yra galimybė (ant šakų, lentinės tako dalies ir pan.).

Prašoma gerbti ir kitų pakabintus – kuo daugiau varpelių, tuo švaresnė bus šios vietos aura. Pavogtas varpelis laimės neatneš, atvirkščiai – prišauks bėdą. Mažą stebuklą sukurti kviečiami visi kauniečiai ir miesto svečiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA