Mokykla ant nosies: kaip kauniečiai ruošiasi Rugsėjo 1-ajai | Kas vyksta Kaune

Mokykla ant nosies: kaip kauniečiai ruošiasi Rugsėjo 1-ajai

Organizatorių nuotr.

Tėvams – rūpesčiai, vaikams – galimybė susitikti per vasarą nematytus draugus. Tokius dalykus artėjant rugsėjo pirmajai akcentavo užkalbinti kauniečiai ir miesto svečiai. Tačiau ir vieniems ir kitiems sugrįžimas į mokyklą – šventė, kuriai ruoštis pradeda jau dabar.

Daugelis kauniečių didesnių pirkinių tradiciškai traukia į daugiau kaip 2500 parduotuvių talpinantį prekybos miestelį „Urmas“. Čia sutikta Jovita su dukra Dovile sakė jau po truputį besižvalgančios pirkinių rugsėjui.

„Vaikas auga, tad aprangą tenka kaskart pirkti naują. Sportinės aprangos reikia, drabužių, kanceliarines priemones reikia atsinaujinti. Kitų dalykų, jei nėra būtinybės, naujų neperkame. Mes ne kauniečiai, dažniausiai apsiperkame Kėdainiuose, bet jei ko nerandame, atvykstame čia. Išlaidų neskaičiavau. Pasižiūrime, paieškome, kur pigiau, bet svarbiausia, kad vaikui tiktų ir patiktų“, – pasakojo mama.

Pasak jos, atėjus mokslo metams tėvams daugiau rūpesčių, bet džiugu kad vaikas auga, eina į mokyklą. „Svarbiausia, kad gyvenimas juda į priekį, tai čia tie rūpesčiai smulkmenos palyginus“, – šypsojosi moteris.

Sandra, kurią užkalbinome beeinančią su dukra Kamile, sakė, kad rugsėjo pirmajai ruoštis pradėjo vos pasibaigus ankstesniems mokslo metams.

„Jau birželio pradžioje nusipirkome visas mokyklines prekes, o dabar liko rūbai – ieškome suknelės, sijonėlio. Džiaugiamės, kad nepalikom paskutinei akimirkai, nes jau dabar jaučiasi pirkimo bumas prieš naujus mokslo metus, visur daug žmonių su vaikais“, – pastebėjo Sandra.

Moteris šypsodamasi pripažįsta, kad rugsėjis – gryna sumaištis: po pertraukos vėl reikia visur lakstyti, rūpintis, puoštis, vaiką visur vedžioti.

„Bet Kamilė sako, kad jau pasiilgo mokyklos, mokytojų draugų, tai, žinoma, smagu, kad galės jau visus susitikti“, – sakė pašnekovė.

Dovilė ir jos dukra Miglė sakė rugsėjui dar nesiruošančios, bet artimiausiu metu ketina tą daryti.

„Reikės tikrai daug visko: kėdės prie rašomojo stalo, aprangos, kuprinės ir visų reikmenų: pieštukų, sąsiuvinių ir panašiai. Žinoma, rūpesčių mokslo metais daugiau, bet tai juk šventė – vaikai pasiilgę draugų po vasaros. Visada stengiamės linksmai rugsėjo pirmąją pažymėti – ir tortas, ir pica būna“, – apie savo šeimos tradicijas pasakojo Dovilė.

Į trečia klasę eisianti jos dukra Miglė pripažino, kad jau labai laukia mokyklos, bet labiau dėl to, jog pasiilgo draugų, na, o mokslų – nelabai.

Kęstas ir Karolina prekybos miestelyje besižvalgantys kuprinės, rūbų ir batų jau pradėjo pasiruošimo naujiems mokslo metams maratoną.

„Reikia nuolat atsinaujinti, nes vaikas greit išauga. Džiaugiuosi, kad dukra eina į mokyklą, tai emocijos puikios rugsėjį vėl išleidus. Pernai Karolina labai laukė mokslų, nes ėjo į pirmą klasę, o šiais metais – dar nežinau kaip bus“, – šypsodamasis kalbėjo tėtis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA