Sučiuptas pareigūnu apsimetęs ir Kauno gimnazijoje eksperimentą vykdyti sumanęs jaunuolis | Kas vyksta Kaune

Sučiuptas pareigūnu apsimetęs ir Kauno gimnazijoje eksperimentą vykdyti sumanęs jaunuolis

Kauno apylinkės teismo inf. 2017/08/10 11:01
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apylinkės teismas kaltu dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūno vardo pasisavinimo klastojant šios įstaigos dokumentus pripažino 20-metį M. K. N. iš Žiežmarių.

Teismas anksčiau už analogišką nusikaltimą ir sukčiavimą teistam jaunuoliui skyrė subendrintą pusantrų metų laisvės apribojimo bausmę. Iš ankstesnių nuosprendžių jam paliktas draudimas bendrauti su nukentėjusiomis ir per keturis mėnesius atlyginti joms 292 eurų turtinę žalą. Niekur nedirbantis M. K. N. taip pat įpareigotas per du mėnesius susirasti darbą arba užsiregistruoti darbo biržoje. O bausmės vykdymo laikotarpiu nuo 22 val. iki 6 val. būti namuose. Teismas dar kartą įpareigojo kaltinamąjį atlyginti prieš kelis mėnesius kitoje byloje priteistą ir iki šiol nukentėjusiajam nesumokėtą 230 eurų turtinę žalą.

Šioje išnagrinėtoje baudžiamojoje byloje M. K. N. buvo kaltinamas savo namuose Žiežmariuose pasigaminęs netikrą VSD pažymėjimą. Jo gamybai jaunuolis panaudojo VSD spaudą, jo vadovo parašą ir įklijavo savo nuotrauką. Su šiuo pažymėjimu jis nuvyko į Kauno ,,Aušros” gimnaziją ir iš šios gimnazijos direktorės pareikavalo pateikti jam dvyliktokų sutarčių kopijas.

Kaltę iš dalies pripažinęs M. K. N. teisme aiškino, kad jis yra organizacijos, kurią atsisakė įvardinti, narys. Teigė, jog minėta organizacija vykdo įvairius socialinius eksperimentus, kurių esmė – tikrinti mokyklų vadovų budrumą ir atsakingumą.

Tąsyk M. K. N. nepavyko apgauti minėtos gimnazijos direktorės. Kilus įtarimų, ji paskambino į VSD ir pasiteiravo, ar šiuo metu šis departamentas vykdo tyrimą, susijusį su jos vadovaujamos mokyklos veikla. Netrukus iš šio departamento sulaukė skambučio, kuriuo buvo patvirtinta, kad joks tyrimas nėra vykdomas ir už pusvalandžio į šią gimnaziją atvyko keli VSD pareigūnai, kurie padėjo sulaikyti jų departamento pareigūno vardu prisistačiusį M. K. N. ir perdavė jį atvykusiems policijos pareigūnams.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad nesunkius nusikaltimus padaręs M. K. N. yra jauno amžiaus, turi pastovią gyvenamąją vietą, o teismui pateikti diplomai, garbės raštai ir pažymėjimai jį charakterizuoja teigiamai.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA