Vieta, į kurią norisi sugrįžti | Kas vyksta Kaune

Vieta, į kurią norisi sugrįžti

R. Tenio nuotr.

Kaune pirmuosius veiklos mėnesius skaičiuojančio restorano „Town“ įkūrėjai šypsosi: „Kai apie pas mus paruoštą aštuonkojį, bulvių pyragą su ožkos sūriu, antrekotą ar dienos pietus jau sklando legendos, vadinasi, kažką darome teisingai“.

Restorano virtuvės šefas Darius Miciulevičius neslepia – tam, kad surasti tinkamiausią aštuonkojo pagaminimo receptą ir priderinti prie jo specialius pagardus, prireikė nemažai laiko.

„Eksperimentai virtuvėje buvo sėkmingi – sukūrėme savitą, unikalų receptą, kuris nėra žinomas jokio kito restorano kolektyvui“, – patikino pašnekovas.

Ypatingai daug aplodismentų „Town“ meistrai sulaukia už dienos pietus, kuriems naudojami aukščiausios kokybės produktai. Kasdien paruošiami trys patiekalai, kurie nesikartoja. Pavyzdžiui, šiandien restorane galima pasimėgauti šalta agurkų sriuba, salotomis su tunu ir kiaulienos šašlyku, o rytoj pietaujančiųjų lauks itališka daržovienė – Minestrone sriuba, salotos su quasedilia ar jautienos burgeris.

Naujojo Orleano „Gumbo“ sriuba, vištienos blauzdelės su bulguro kruopomis ir raudonojo kopūsto salotomis, jautienos lazanija, šviežių daržovių salotos su krevetėmis ir tūkstančio salų padažu, avienos sriuba – tai tik nedidelė dalis patiekalų, kuriais darbo dienomis nuo 11 valandos lepinami „Town“ svečiai.

„Mūsų restorano devizas yra naudoti tik itin kokybiškus, patikrintus produktus. Esame reiklūs ne tik jiems, bet ir sau, o tai nepasikeis niekada“, – neabejojo D. Miciulevičius.

Dar vienas „Town“ restorano išskirtinumas – galimybė svečiui užsisakyti patiekalus iš išskirtinės jautienos, kurią tiekėjams pristato geriausi ir kruopščiausi pasaulio ūkininkai. Naujoji Zelandija, Japonija, Argentina, Vokietija, Airija, JAV, Brazilija, Prancūzija…

„Svečiams galime patiekti ir marmurinės jautienos rūšį iš Japonijos “Kobė”, kitaip dar vadinamą “Wagyu”. Ji – viena vertingiausių pasaulyje, pasižyminti natūraliu kvapu, sultingumu ir didele „Omega 3“ bei „Omega 6“ rūgščių koncentracija“, – pasakojo restorano „Town“ virtuvės šefas.

Anot jo, kauniečiai ir miesto svečiai jau spėjo pamėgti bulvių pyragą su ožkos sūriu, jautienos ar tuno kapotinius, aštuonkojo salotas, azijietišką žuvienę, ėrieną, šukutes, avienos sriubą, antieną, makaronus, vištienos sparnelius bei kitus patiekalus. Desertui siūlomas žaliųjų citrinų pyragas, sūrio karamelės gardėsis, „Town“ panakota, karštas šokoladinis pyragaitis.

D.Miciulevičius neabejoja, restorano svečiai moka ne tik už tai, kas lėkštėje, bet ir už gerą aptarnavimą, mokėjimą išgirsti pageidavimus, gebėjimą atsižvelgti į specialius prašymus, jaukią aplinką. Greta Savanorių pr. 109 pastato, kurio pirmame aukšte įsikūrė „Town“, yra erdvi automobilių stovėjimo aikštelė, į kurią patenkama nemokamai per pakeliamą užtvarą.

„Town“ virtuvės meistrai, ruošdami naujus patiekalų receptus, nevengia savaip juos interpretuoti. Kūryba vyksta ir kasdien – restorano svečiai gali matyti, kaip ruošiami patiekalai, kokie produktai naudojami.

„Komanda yra labai svarbu. Tik kartu sukuriame tai, dėl ko prieš trejus metus Vilniuje ir visai neseniai Kaune duris avėręs „Town“ tampa vieta, į kurią norisi sugrįžti“, – kalbėjo pašnekovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA