Netoli Kauno įtartinai važiuojantį automobilį pastebėjęs vairuotojas turi ką pasakyti policijai | Kas vyksta Kaune

Netoli Kauno įtartinai važiuojantį automobilį pastebėjęs vairuotojas turi ką pasakyti policijai

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Policijos pareigūnų operatyvumas vykstant į nurodytą iškvietimą įvykus incidentui arba prieš jam nutinkant, yra labai svarbus tiek įvykio dalyvių, tiek aplinkinių žmonių atžvilgiu. Pilietiškas vairuotojas netoli Kauno pastebėjęs keistai vėlų vakarą važiuojantį automobilį, suskubo pranešti policijai ir liko nustebintas.

Lietuvos policijos profilyje socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalinta įrašu, kuriame vairuotojas Ramūnas atvirai išsakė nuomonę apie Kauno pareigūnų darbą. Vyras papasakojo įspūdžius tuomet, kai lemiamu momentu buvo užmegztas reikiamas bendradarbiavimas.

„Labai džiaugiuosi šiandienos patirtimi su Bendruoju pagalbos centru ir Kauno policija. Automagistralėje Klaipėda – Vilnius, netoli Kauno, mane aplenke apynaujis Land Cruiser’is, tačiau šio automobilio vairavimas man sukėlė įtarimų, kad vairuotojas gali būti apsvaigęs nuo alkoholio ar narkotinių medžiagų.

Mane aplenkusi mašina tiesiog lakstė po visą automagistralę ir sunkiai nors keletui sekundžių išsilaikydavo vienoje eismo juostoje. Sekdamas minėta automobilį paskambinau 112, tuo metu buvau prie Giraitės Lukoil’o. Iš Bendrojo pagalbos centro operatorės sulaukiau labai konkrečių klausimų – kas vyksta, kur vyksta, paprašė padiktuoti valstybinius Land Cruiserio numerius ir iš karto sujungė su Kauno policija.

Policininkui vėl pakartojau, ką matau, į kurią pusę juda pažeidėjas. Jis paklausė, kokiu automobiliu važiuoju aš pats, taip pat buvau paprašytas nepadėti ragelio ir informuoti apie judėjimo kryptį, ir sekti pažeidėją. Pažeidėjas iš automagistralės tuo metu jau nusuko link Šilainių, į Žemaičių plentą, kur jau miesto ribose, šalia poliklinikos, ties IKI prekybos centru, buvo pasiekęs apie 100 km/val. greitį.

Policininkas, su kuriuo bendravau telefonu, informavo mane, kad link mūsų jau juda pareigūnai. Ir iš tikro, leidžiantis nuo Milikonių kalno sutikau 2 policininkų motociklus, važiuojančius Šilainių kryptimi, jie netrukus apsisuko, įjungė švyturėlius ir jau kalno apačioje sustabdė mano minimą Land Cruiser’i.

Taip kad nuo mano skambučio į Bendrąjį pagalbos centrą iki pažeidėjo sustabdymo praėjo vos kelios minutes – skambutis į Bendrąjį pagalbos centrą, esant prie Giraitės Lukoil’o, pažeidėjas sustabdytas Vilijampolėje, prie Milikonių kalno.

Tikrai nesitikėjau tokio operatyvaus minėtų tarnybų darbo, maniau, kad teks „pasivažinėti“ po Kauną, sekant pažeidėją, gerokai ilgiau.
Šaunuoliai tiek Bendrojo pagalbos centro darbuotojai, tiek Lietuvos policija. Labai ačiū už tikrai profesionalų bendravimą ir Jūsų darbą“, – rašoma Lietuvos policijos profilyje, socialiniame tinkle.

„Džiaugiamės, kad žmogus, matydamas įtartiną vairuotoją, paskambina pareigūnams“, – įrašo komentaruose rašė Lietuvos policijos atstovai. Pasak jų, 12.59 val. Kaune, Žemaičių plente, patikrinimui sustabdyto automobilio „Toyota Land Cuiser“ vairuotojas vairavo blaivus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA