Įspėja: naudojimasis mobiliuoju telefonu vairuojant gali kainuoti gyvybę | Kas vyksta Kaune

Įspėja: naudojimasis mobiliuoju telefonu vairuojant gali kainuoti gyvybę

delfi.lt 2017/08/08 20:21
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Policijos pareigūnai vasarą pastebi vis daugiau pažeidimų, kurie susiję su išmaniųjų telefonų naudojimu vairuojant. Vienas dažniausių pažeidimų – vairavimas naudojant mobiliuosius telefonus, o tai gali tapti skaudžios nelaimės priežastimi.

„Pastebime, kad šiltuoju metų laiku vairuotojai kelyje linkę daryti daugiau pažeidimų. Studentams dar nereikia skubėti į paskaitas, o tiek vaikai, tiek ir daugelis suaugusiųjų – atostogauja. Eismas gatvėse ne toks intensyvus. Nežinia, ar geras oras, ar lengvesnės eismo sąlygos priverčia likusius vairuotojus atsipalaiduoti, o tuomet kartais pasimiršta ir elementarios, tačiau itin svarbios, Kelių eismo taisyklės“, – teigia Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Administracinės veiklos skyriaus viršininkas Andrius Bubulis pranešime spaudai.

Siekdami didinti vairuotojų sąmoningumą ir atsakingumą kelyje, pareigūnai filmuoja važiuojančius automobilius, fiksuoja daromus Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Pareigūnai primena, kad eismo įvykių priežastimi gali tapti net ir trumpas dėmesio nukreipimas – bandant atsakyti į gautą SMS žinutę, galime nepastebėti staiga į kelią išbėgusio vaiko, ar iš šalia esančios juostos netikėtai besirikiuojančio automobilio.

Jei įvyktų eismo įvykis ir nebūtume prisisegę saugos diržo, tuomet ši maža klaida gali kainuoti ir mūsų pačių gyvybę.

„Artėja rugsėjis, kuomet į ugdymo įstaigas sugrįš vaikai, o atostogaujantys – į darbus. Gatvėse ženkliai padaugės ne tik vairuotojų, bet ir pėsčiųjų, eismas tikrai taps intensyvesnis. Tad tokias ir panašias priemones vykdysime ir toliau, siekdami, kad keliuose mažėtų eismo įvykių, žuvusiųjų ir sužeistųjų skaičius“, – ragindami vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, pabrėžia pareigūnai.

DELFI skelbė, kad birželį Seimas pritarė pataisoms, kurios riboja galimybes naudotis telefonais ir pėstiesiems. Siūlyta uždrausti pėstiesiems naudotis mobiliaisiais telefonais perėjose

Už šias Seimo nario Algio Strelčiūno pristatytas įstatymo nuostatas balsavo 53 Seimo nariai, prieš buvo 4, susilaikė 12 parlamentarų.

Tačiau kol kas sudėtinga prognozuoti, ar įstatymo pataisa įveiks svarstymo ir priėmimo stadijas.

Pasak A. Strelčiūno, šiuo projektu siekiama sumažinti eismo įvykių skaičių ir apsaugoti eismo dalyvių gyvybę bei sveikatą.

„Mobiliojo ryšio įrenginiai blaško pėsčiųjų, taip pat kaip ir vairuotojų, dėmesį, todėl didina galimybę sukelti eismo įvykį“, – sako A. Strelčiūnas.

Šiuo metu įstatyme mobiliųjų telefonų naudojimas pėsčiųjų perėjose nėra reglamentuojamas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA