Kauno keliuose naktį pastebėtas dar neregėtas mašalų spiečius: vairuotojai sunerimę | Kas vyksta Kaune

Kauno keliuose naktį pastebėtas dar neregėtas mašalų spiečius: vairuotojai sunerimę

Portalo Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Savaitgalį portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai susidūrė su keblumais keliuose. Kaune tiek dieną, tiek vakare buvo matomas neįtikėtinai didelis spiečius vabzdžių. Toks sparnuočių antplūdis blogino matomumą vairuotojams, o pagerinti susiklosčiusią padėtį beveik nebuvo jokių šansų.

[galerija kiek=”4″]

„Abejose kelio pusėse po Varnių tiltu, ties kiekvienu šviečiančiu žibintu, buvo milžiniškas spiečius muselių, drugelių ir dar nežinia kokių skraidančių gyvių. Tą patį vaizdą matėme ir ant Varnių tilto. Atrodė lyg rūkas. Tiesą pasakius, kai važiavome, reikėjo net įjungti automobilio stiklo valytuvus, kad galėtumėme įžiūrėti kelią ir vaziuoti toliau.“, – sako šeštadienio vakarą minėtoje vietoję lankęsi kauniečiai.

Pasak jų, situacija nepasikeitė ir kitos dienos rytą – kelio danga ir automobiliai buvo tarsi nusėti kritusiais mašalais,

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai susisiekė su Kauno regiono aplinkos apsaugos Kauno agentūros vedėja Rūta Lukenskiene. Pasak jos, tokiu reiškiniu kaip minėtasis, stebėtis nereikėtų, po keleto dienų jis turėtų baigtis. „Panašaūs atvejai su tokiu mašalų bumu nutinka kasmet. Ypač vietose virš vandens. Tikriausiai šiuo metu yra tam tikras periodas, kuomet jų padaugėja, tai galimai lemia gamtinės sąlygos“, komentavo ji.

Pasak R. Lukenskienės, pernai vasarą, panašiu metu, toks atvejis buvo fiksuotas ir Tauragėje ant tilto. Mašalų gausa akino vairuotojus ir nebuvo išvengta avarijų, esą dėl vabzdžių padidėjo net slydimas kelio danga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA