Pažaislio muzikos festivalis tęsiasi: koncertuose žmonės jaučiasi lyg namuose | Kas vyksta Kaune

Pažaislio muzikos festivalis tęsiasi: koncertuose žmonės jaučiasi lyg namuose

A. Barzdžiaus nuotr.

Išskirtine dvasia alsuojančioje koncertinėje erdvėje, esančioje visai šalia Kauno, sekmadienio vakarą, leidžiantis saulei, paklausyti gaivalingojo džiazo, amžinosios klasikos ir nerimastingų afrokubiečių ritmų susirinko rekordinis skaičius žmonių.

Į Babtyno-Žemaitkiemio dvarą sekmadienio vakarą nusidriekė automobilių eilės – į hektaro dydžio aikštelę vos tilpo muzikos išsiilgusių melomanų automobiliai, eilės driekėsi didesniu nei kilometras atstumu. Organizatoriams teko griebtis už galvų – dvare visiems norintiems nebuvo vietos. Tačiau klausytojams tai buvo nė motais – muzikos jie klausėsi atsistoję.

Tarptautinė atlikėjų komanda džiugino klausytojus originaliomis autorinėmis kompozicijomis – jų muzikavimas užburia, sukeldamas persikėlimo į kitokią erdvę jausmą. Ansamblio siela, smuikininkė ir vokalistė Yilian Cañizares pasižymėjo jautrumu ir atsidavimu muzikai – prieš lipdama į sceną atlikėja paglostė scenos laiptus ir po to pabučiavo sau į ranką. Jos charizma, jausmingumas ir nenusakomas lengvumo pojūtis tuo pat metu grojant smuiku ir dainuojant – tikras atradimas kiekvienam muzikos gurmanui.

Taip pat žiūrovus stebino ir netradiciniai muzikantų pasirinkimai, nebijojimas peržengti tradicines žanrų ir atlikimo ribas. Būgnininkas taip pat į vakarą įnešė unikalumo – vienas iš jo instrumentų buvo senoviniai raktai.

Koncerto metu žmonės jautėsi kaip namuose – į atlikėjų pasirodymą rinkosi šeimos, klausytojai atsivedė augintinius.

XXI Pažaislio muzikos festivalis iki pats rudens klausytojus dar pakvies į daugiau nei dešimt koncertų. Per du dešimtmečius susiformavusios tradicijos įsitvirtino kiekvieno muzikos mylėtojo atmintyje ir dabar dažnas net neįsivaizduotų festivalio be iškilmingų koncertų Pažaislio vienuolyno kiemelyje, jaukių kamerinės muzikos projektų Zapyškio bažnytėlėje, išskirtinių atlikėjų pasirodymų Babtyno-Žemaitkiemio dvare.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA