Ką kauniečiai norėtų matyti vietoj legendinio „Merkurijaus“? | Kas vyksta Kaune

Ką kauniečiai norėtų matyti vietoj legendinio „Merkurijaus“?

R. Tenio nuotr.

Visai neseniai pradėjo judėti reikalai Kauno centre, kur kadaise stovėjo universalinė parduotuvė „Merkurijus“ – vienas žymiausių sovietmečio laikotarpio prekybos centrų Kaune, buvęs vienu miesto simbolių. Dabar ten likę tik tuščia taip ir nepradėtų statybų senojo pastato vietoje aikštelė, iš kurios prieš kelias savaites buvo paimtas keturis metus stovėjęs „Kauno kranų“ kranas, o praėjus kelioms dienoms paaiškėjo, jog sklypas parduodamas aukcione.

Tokie pokyčiai – džiugina ir teikia vilčių. Vis gi nykus „Merkurijaus“ sklypas pačiame Kauno centre, šalia turistų mėgiamos Laisvės alėjos. Nei vienam kauniečiui nesinori, kad tokia vieta liktų tuščia ir apleista. O ką kauniečiai norėtų matyti šio legendinio pastato vietoje? Būtent į šį klausimą mums atsakė portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai

Nori daugiau erdvių pramogoms

Tarp atsakymų buvo nemažai tradicinių pasiūlymų – kauniečiai siūlė statyti viešbutį, įvairias prekybos centrų idėjas, pageidavo nemokamos automobilių stovėjimo aikštelės, kvietė pastatyti kino teatrą. Tačiau vienas su pramogomis susijęs atsakymas sulaukė didelio kitų kauniečių susidomėjimo – komentaro autorių Julių savo reakcijomis palaikė per tris šimtus kauniečių. „Vandens parko žiauriai Kaunui reikia. Būtų nerealu praleisti šaltas žiemos naktis čiuožinėjant nuo nusileidimų, ar šiaip leidžiant laiką pirtyse ar sūkurinėse voniose,“ – komentavo kaunietis.

Šis komentaras pakurstė diskusijas – nemaža dalis portalo skaitytojų sutiko, kad Kaunui reikia vandens pramogų parko, tačiau nerekomendavo tokios vietos, teigdami, jog tai dar labiau pablogintų eismo ir automobilių parkavimo situaciją Kauno centre, mat lankytojams reiktų nemažos aikštelės, kurios centre šiuo metu nėra.

Kad Kaunui miesto centre reikia daugiau erdvės pramogoms pritarė ir kiti skaitytojai. „Tą plotą reiktų užimti kažkokia pramogai skirta vieta. Kažką su žaidimais, atrakcijomis, tiek vaikams, tiek suaugusiems, kad butu žmonių traukos centras, judesys aplink,“ – komentavo Viktorija.

Portalo skaitytoja Karolina nekalbėjo taip abstrakčiai – ji pateikė labai plačią viziją, ką norėtų matyti vietoj „Merkurijaus“. „Kodėl neatidarius galerijos ar muziejaus, pasitelkiant išmaniąsias technologijas? Virtualiosios realybės akiniai, kino salė… Salė, kurioje savo šedevrus galėtų pristatyti jaunieji menininkai… Menininkų darbų parduotuvė. Vaikų žaidimo kambarys, kur vaikai bežaisdami galėtų susipažinti su Lietuvos, Kauno istorija… Kavinukė su terasa, kur galėtume išragauti lietuviškų desertų,“ – rašė mergina. Taip pat ji pastebėjo, jog siekiant išpildyti tokią idėją su kaupu ir kad projektas nesibaigtų fiasko, reikėtų tartis su užsienio specialistais.

Centre norėtų daugiau ramybės

Kadangi „Merkurijaus“ sklypas yra prie pat Laisvės alėjos, kiti kauniečiai pastebėjo, jog pramogų aplink ir taip per akis, todėl norėtų daugiau žaliųjų zonų. „Labai norėtųsi daug žalumos, įdomaus parko su medžiais“ – komentavo portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja Jolanta.

Jos idėją praplėtė Aušra: „Aš turiu poilsio zonos viziją – su spalvingais netradicinių formų suoliukais, su daug žalumos (ne kokių tai perdžiūvusių „varnalėšų“), su kokiais nors fontanėliais (įskaičiuojant ir dabartinį fontaną), su gražiu ledų-kavos nameliu, su vaikų žaidimų zona, ir dar kad būtų muzikos namelis, iš kurio skambėtų rami muzika (nors retkarčiais, nustatytomis valandomis ar panašiai). Būtų superinė mini poilsio aikštė Laisvės alėjoje su 3D piešiniais ant grindinio!“

Juokaudami atsižvelgė į aktualijas

Tarp rimtų komentarų netrūko ir kauniečių, kurie nestokojo humoro jausmo. Jų siūlymai buvo šmaikštūs, tačiau susiję su Kauno, Lietuvos ir net pasaulio aktualijomis.

Kaunietis Eimantas, pastebėdamas, jog šiuo metu Kauno miesto savivaldybė aktyviai kovoja su naktiniais alkoholio pardavimo taškais, pasisakė norintis matyti naują, didelį, gražų, 7 aukštų „načnyką“ su lenkiškom kainom. Jam savo atsakymu oponavo skaitytoja Brigita. „Reikia blaivybės ir kodavimo nuo alkoholio centro,“ – rašė moteris.

Kauniečiams pro akis neprasprūdo ir prastėjanti kalno, ant kurio Vilniuje stovi Gedimino pilis, būklė. „Atkelkim čia Gedimino pilį,“ – komentavo Vilma.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas, savo „Facebook“ paskyroje save pristatantis kaip Bičiulį Pumbą šmaikštavo, jog reiktų suktukų (ang. „Fidget spinners“) muziejaus. Jam pritarė kiti kauniečiai, juokais rašydami, kad taip pat tame muziejuje visus norinčius galėtų mokyti, kaip tuos suktukus taisyklingai sukti.

Kaunietė Gražina siūlė, jog nereikėtų niekur turi nuklysti nuo legendinio pavadinimo. „Įrenkim planetariumą „Merkurijus“. Būtų smagu pasivaikščioti kosmose virtualios realybės prietaisų pagalba…“ – rašė skaitytoja.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kaune vykstančius įvykius, rašykite spec. formos „Pranešti naujieną“ pagalba arba per Facebook puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA