Penki „Mazda“ modeliai sulaukė aukščiausių saugumo įvertinimų | Kas vyksta Kaune

Penki „Mazda“ modeliai sulaukė aukščiausių saugumo įvertinimų

Organizatorių nuotr.

Net penkiems šiuo metu parduodamiems „Mazda“ automobilių modeliams, tarp kurių ir naujasis „CX-5“, automobilių saugumą keliuose tikrinanti nepriklausoma organizacija suteikė aukščiausius saugumo įvertinimus.

Šiemet Jungtinių Amerikos Valstijų institutas „Insurance Institute for Highway Safety“ (IIHS), išbandė naująjį „Mazda CX-5“, „Mazda CX-3“, „Mazda 3“, „Mazda 6“ bei „Mazda CX-9“ modelius. Visi 2017 metais instituto patikrinti „Mazda“ automobiliai gavo aukščiausius saugumo įvertinimus. Juos pasiekti padėjo į šiuos modelius pasirinktinai montuojama „Mazda“ „i-ACTIVSENSE” įranga – prie vairavimo sąlygų prisitaikantys priekiniai LED žibintai ir sistema, padedanti išvengti susidūrimo su priekyje esančia kliūtimi.

Visiems minėtiems modeliams suteikti aukščiausi „Top Safety Pick+“ saugumo įvertinimai. „Mazda“ šiemet yra vienintelis iš 16 IIHS saugumo bandymuose dalyvavusių gamintojų, kurio visi bandyti modeliai gavo šį aukščiausią saugumo ženklą.

IIHS instituto saugumo bandymų metu automobiliai yra vertinami penkiose skirtingose kategorijose: vidutinio ir nedidelio sunkumo susidūrimai iš priekio, smūgis šoninio susidūrimo metu, stogo stiprumo bandymas bei galvos atramos ir sėdynių bandymas, imituojantis smūgį iš galo. Bandymų metu taip pat vertinamas priekinių žibintų veikimas ir apsauga nuo susidūrimo iš priekio, naudojant automatinio stabdymo ir perspėjimo apie galimą smūgį sistemas.

Instituto atlikti saugumo bandymai dar kartą patvirtino, jog „Mazda“ automobiliuose naudojamas inovatyvus „SKYACTIV“ kėbulas ne tik pagerina vairavimo savybes, bet ir užtikrina didesnę vairuotojo ir keleivių apsaugą smūgio metu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA