Teismas nusprendė, kur H. Daktaras tęs bausmės atlikimą | Kas vyksta Kaune

Teismas nusprendė, kur H. Daktaras tęs bausmės atlikimą

BNS 2017/08/04 14:22
DELFI nuotr.

Už nužudymą ir kitus sunkius nusikaltimus Lukiškių kalėjime bausmę atliekantis Henrikas Daktaras toliau čia turi tęsti bausmės atlikimą, į pataisos namus jis dar negali būti perkeliamas, paskelbė teismas. Nėra tikslinga sušvelninti režimo sąlygas.

Vilniaus apygardos teismo trijų teisėjų kolegijos penktadienį paskelbta nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

„Bausmę atlieka už itin žiaurus, ciniškumu, smurtu pasižymėjusius nusikaltimus, sukėlusius neatstatomas pasekmes“, – paskelbė teisėja Ainora Kornelija Macevičienė.

Vilniaus miesto apylinkės teismas liepos 7 dieną priėmė nutartį, kuria nuteistąjį tolesniam bausmės atlikimui nusprendė perkelti į Pravieniškių pataisos namus, čia bausmę atlieka ir daugiau nuteistųjų iki gyvos galvos. Prokuratūra iš pradžių neprieštaravo H.Daktaro perkėlimui į Pravieniškes, tačiau vėliau apsigalvojo ir parašė apeliacinį skundą aukštesnės instancijos teismui.

Aukščiausiasis Teismas savo nutartyje konstatavo, kad H.Daktaras yra labai pavojingas visuomenei ir jo nusikalstamų polinkių pakeisti švelnesnės rūšies, t. y. terminuoto laisvės atėmimo, bausme yra neįmanoma.

Pirmąsyk už grotų H.Daktaras atsidūrė būdamas 19 metų.

1996 metų vasario 3 dieną H.Daktaras buvo sulaikytas prevencine tvarka, o balandžio 1 dieną suimtas ir iš įkalinimo įstaigos paleistas 2001 metais, kai atliko bausmę kitoje byloje. Kitą kartą suėmimą H.Daktarui teismas skyrė 2008 metų gruodžio 24 dieną, tačiau tada „Henytė“ pasislėpė. Jis sulaikytas Bulgarijoje, netoli Varnos miesto 2009 metų rugsėjo 4 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA