Skaitytojai pasibaisėjo šuns šeimininku: Kaune nufilmavo žiaurų elgesį (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Skaitytojai pasibaisėjo šuns šeimininku: Kaune nufilmavo žiaurų elgesį (papildyta)

Vaizdo įrašo stopkadras nuotr.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistus kreipėsi sunerimę skaitytojai. Maždaug prieš dvi savaites Kaune apsilankę žmonės pašiurpo nuo vaizdų, kuriuos teko pamatyti savomis akimis ir užfiksuoti mobiliuoju telefonu. Jų atsiųstame vaizdo įraše nufilmuotas  žiaurus elgesys su šunimi. Pilietiški žmonės tikina kreipęsi į policiją, tačiau nesulaukę žinių apie įvykio aiškinimosi eigą, nusprendė nebetylėti ir paviešinti turimą vaizdinę medžiagą bei papasakoti, ką teko pamatyti tą dieną.

„Atvykome pasisvečiuoti į Kauną, prieš važiuodami pas draugus, užsukome prie upės, į Nemuno salą. Prie ten įrengtų lauko treniruoklių pastebėjome tamsesnio gymio vyrą, treniruojantį, kaip manome, kovinės veislės šunį. Jo elgesys su gyvūnu buvo išties žiaurus, savo paties surengtų treniruočių metu jis jį spardė, griebė už kailio,keturkojis cypė. O pamatęs, kad jį stebime, vyras pagrasino“, – pasakoja abejingi skriaudžiamam šuniui nelikę miesto svečiai.

Pasak jų, vyras, skriaudęs savo šunį, atrodė agresyviai. Pamatęs, jog yra filmuojamas iš pradžių esą tarsi išsigando ir liovėsi smurtavęs prieš keturkojį, bandė jį prisikviesti artyn. bet šuo nuo jo bėgo nuleidęs uodegą bei gūžėsi iš baimės. Šiaip taip jį pagavęs pradėjo keiksnodamasis artintis prie mūsų“, – atvirauja pilietiški žmonės.

Kai šie prasitarė, kad apie vyro elgesį pranešė policijai, kaltininkas esą kartu su šunimi perėjęs per tiltą, vedantį iš Nemuno salos, skubiai pasišalino. „Pasistatėme savo automobilį gerokai toliau nuo tos vietos, kur viskas vyko, jei transporto priemonė būtų buvusi pasiekiama lengviau, net neabejodami šunį mušusį vyrą būtumėme sulaikę papurkšdami į akis ašarinių dujų ir jis nebūtų pabėgęs“, pasakoja miesto svečiai.

Tą pačią dieną, šiek tiek vėliau, jie tikina kalbėję su kitais Nemuno saloje besilankančiais praeiviais ir šunų šeimininkais, šie esą paliudijo, jog minėtas agresyvus vyras į šią vietą su savo keturkoju ateina kone kasdien – daugybę kartų svaido pagalį į upę ir liepia augintiniui jį atnešti įveikiant tolimus atstumus.

Įvykį užfiksavusių žmonių teigimu, jie netrukus kreipėsi į policiją ir apie žiaurų elgesį pranešė pareigūnams. Tačiau, nuo to laiko jau esą praėjo maždaug pora savaičių, bet naujienų apie problemos eigą ir skriaudėjo paieškas nesulaukta iki šiol.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai apie Nemuno saloje nutikusią situaciją papasakojo Všį „Penkta koja“ vadovei Agnei Volockytei. Moteris patikino, kad atvejų, kai skriaudžiami gyvūnai, pasitaiko neretai. Pasak jos, bent vieną kartą per dvi savaites į įstaigą patenka sužeistas keturkojis. Priežastys esą įvairios: gyvūnas nukenčia nuo žmogaus rankos arba, tarkime pats per neatsargumą patenka į bėdą, t.y., pavyzdžiui, jį partrenkia automobilis.

A. Volockytės teigimu, Lietuvoje nėra jokios įstatyminės bazės, ginančios gyvūnų teises. Todėl net ir itin žiauriais smurto prieš keturkojus atvejais, įstaiga dažnai būna bejėgė. Esą iš šeimininko ne visada leidžiama atimti skriaudžiamą ar netinkamomis sąlygomis laikomą gyvūną, jei šeimininkas geranoriškai nesutinka to padaryti.

Papildyta:

Pasak policijos, dėl šio įvykio pradėta administracinio nusižengimo teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 346 str. 16 d., dėl žiauraus elgesio su gyvūnu, jo kankinimo. Pareigūnai tikslina įvykio aplinkybes, nustatinėja minėtą asmenį. Už šį nusižengimą gresia bauda iki 1 200 eurų.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA