Skaitytoja pasidalino nekaltai „BMW“ grobimu apkaltintos moters išgyvenimais | Kas vyksta Kaune

Skaitytoja pasidalino nekaltai „BMW“ grobimu apkaltintos moters išgyvenimais

Policijos nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ sulaukė vienos istorijos tęsinio: kaip jau rašėme anksčiau, rugpjūčio 1 d. apie 12:35 val. Kauno policijai pranešta, kad šalia „Akropolio“ automobilių stovėjimo aikštelėje bandyta pagrobti automobilį „BMW 328i“ (2017 m.). Šio automobilio vertė rinkoje – nuo 35 tūkst. eurų. Paaiškėjo naujų detalių, keliama versija, kad policija galimai apsiriko ir sulaikė ne tą moterį, o tikroji nusikaltimą bandžiusi atlikti moteris dar laisvėje.

Kaip žinia, tą pačią dieną policija išplatino pranešimą, kad netrukus su prekybos centro apsaugos darbuotojais peržiūrėtos prekybos centro kameros ir vienoje parduotuvėje rasta įtariamoji, ji sulaikyta. Teigta, kad į automobilį pasikėsino 62 m. moteris, neturinti teisės vairuoti, blaivi, teistumo neturi.

Informuota, kad „BMW“ vairuotojai įsėdus į automobilį, prie jos priėjo vyresnio amžiaus moteris, kuri, pirminiais duomenimis, elgėsi įžūliai, įsėdo automobilį bei, grasindama aštriu daiktu, siekė automobilio raktelių. Automobilio vairuotojai pasipriešinus, moteris pasišalino į prekybos centrą.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo (LR baudžiamojo kodekso 284 str., už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų).

Rugpjūčio 3 d. vakarą į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi sulaikytos moters giminaitė, ji informavo, kad pareigūnai apsiriko: sulaikė ne tą moterį, o sulaikytoji po 5 valandų buvo paleista. Kitą dieną jai liepta atvykti į komisariatą pas tyrėją.

„Mano giminaitė važiavo į „Akropolį“ apsipirkti. Ten praleido dvi valandas, tada vienoje iš parduotuvių buvo sulaikyta ir nuvesta į policijos automobilį. Policininkai klausinėjo kur padėtas peilis, nors mano giminaitė nesuprato apie ką kalbama. Buvo apieškota, nuvežta į Kauno klinikas patikrinti blaivumo bei pasodinta į patalpą su grotomis. Praleido 5 valandas ir buvo paleista be jokio paaiškinimo. Rugpjūčio 3 d. iškviesta pas tyrėją. Ir pasirodo, kad pagyvenusi moteris ir įsėdo į automobilį, grasino vairuotojai ir paskui pabėgo į prekybos centrą. Nukentėjusi vairuotoja pažiūrėjusi filmuotą medžiagą per vaizdo kameras, apsipažinusi nurodė, kad ją puolė mano giminaitė, tačiau taip nebuvo, ir ji 5 valandas išgyveno stresą. Tuo tarpu moteris, kuri, ko gero, yra neadekvati – su peiliu šlaistosi laisva. Nesuprantu, kaip taip galima: sulaikyti niekuo dėtą 62 metų moterį ir elgtis kaip su didžiausia nusikaltėle”, – teigė kaunietė.

Anot jos, pažiūrėjus video, vienas apsaugos darbuotojas teigė, kad tai ne ta pati moteris, drabužiai kiti.

Teigiama, kad išsamiau peržiūrėjus kameras, pastebėta, kad nusikaltimo darymo metu, minėta 62 m. moteris buvo maisto parduotuvėje. Iš jos beišeinant, moterį sulaikė policijos pareigūnai.

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas informavo, kad dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR baudžiamojo kodekso 284 str., dėl viešosios tvarkos pažeidimo. „Atliekami ikiteisminio tyrimo veiksmai, pareigūnai tikslina įvykio aplinkybes. Kuomet bus nustatytos bei aiškios visos įvykio aplinkybės, apie tai bus informuota papildomai”, – teigė Kauno policijos atstovai.

Apie tyrimo eigą informuosime.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA