Draudžiamų kanapių puoselėtojui gresia iki 15 metų nelaisvės | Kas vyksta Kaune

Draudžiamų kanapių puoselėtojui gresia iki 15 metų nelaisvės

Policijos nuotr.

Liepos 31 d. Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – apskr. VPK) Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, po kruopštaus ir sudėtingo tyrimo, rinkdami informaciją po kruopelytę ir analizuodami gautus duomenis, Prienų rajone sulaikė Marijampolės gyventoją V. P. gim. 1988 m., kuris nusikalstama veika, numatyta LR BK 260 str. 3 d.

[galerija kiek=”4″]

Kruopštus pareigūnų darbas bei sumanumas buvo vaisingas – tyrimo metu nustatyta, kad V. P. augino kanapes. Kanapių auginimui jis pasirinkdavo žemės plotus sunkiai prieinamuose brūzgynuose, niekam kitam nepatikėjo jų priežiūros. Pats jas sodino, prižiūrėjo ir jau buvo pradėjęs pjauti „derlių“, bet policijos pareigūnai buvo greitesni ir užkardino nelegalią vaikino veiką.

Maža to, V. P. savo namuose bei kitose naudojamose patalpose laikė narkotines medžiagas, priemones joms sverti ir pakuoti. Atliktų kratų metu rasta ir paimta labai dideli kiekiai narkotinių medžiagų, savadarbė įranga narkotinėms medžiagoms gaminti.

Dėl šio fakto Marijampolės apskr. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 260 str. 3 d. (neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu), įtariamajam gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų. Teismo sprendimu V. P. paskirta kardomoji priemonė – suėmimas 1 mėn.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA