Nugriautos Panemunės pirties savininkui teismas parodė duris | Kas vyksta Kaune

Nugriautos Panemunės pirties savininkui teismas parodė duris

Kaunas.lt nuotr.

Kauno apygardos administracinis teismas atmetė prieš pora savaičių nugriautos nelegalios pirties savininko skundą. Panemunėje, ant Nemuno kranto, neteisėtą statytinį susirentęs kaunietis teismo prašė panaikinti Kauno miesto tarybos sprendimą, įpareigojusį savivaldybės administraciją pašalinti nelegalius pastatus.

Liepos 17 dieną prasidėti nelegalios pirties griovimo darbai užtruko keletą dienų. Jų metu antstoliai fiksavo faktines aplinkybes, o pirties viduje rasti daiktai buvo nuvežti į saugojimo aikštelę. Neteisėtai pastatyto pastato griovimo darbai ir aplinkos sutvarkymas kainavo daugiau nei 5 tūkst. eurų. Sąskaita už darbus bus pateikta pirties savininkui.

„Visų nelegalių statinių savininkus pirmiausia įspėjame ir duodame jiems mėnesį laiko susitvarkyti. Šiuo atveju neteisėtos pirties savininkas nereagavo į mūsų perspėjimą, todėl turės apmokėti sąskaitą už griovimo darbus“, – akcentavo Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos pareigūnai 2015 metais nustatė, jog prie pat Nemuno iškilusi pirtis yra neteisėta. Inspektoriai surašė savavališkos statybos aktą ir nurodė pašalinti savavališkos statybos padarinius.

„Ant valstybei priklausančios žemės pasistatyti 60 kvadratinių metrų statinį ant Nemuno kranto gali tik įstatymų ir kauniečių visiškai negerbiantis žmogus. Jis mums aiškino, kad vietoj statybos leidimo jis buvo gavęs prieš tai dirbusių miesto vadovų žodinį leidimą“, – dėstė V. Šiliauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA