VDU Botanikos sode – kontaktinio augalinio dažymo pamokos | Kas vyksta Kaune

VDU Botanikos sode – kontaktinio augalinio dažymo pamokos

VDU Botanikos sodo nuotr.

Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sode – unikali galimybė išmokti išpopuliarėjusios kontaktinio dažymo augalų lapais ir žiedais technikos.

[galerija kiek=”12″]

Rugpjūčio 3 d., ketvirtadienį, 18 val. Botanikos sodo rožyne (Ž. E. Žilibero g. 6, Kaunas) viešės ir savo žiniomis dalinsis gerai žinoma natūralaus dažymo ekspertė, tarptautinių kongresų dalyvė Luciana Marrone. Viešnia iš Pietų Amerikos ne tik pasakos apie kontaktinį augalinį dažymą, bet naudodama VDU Botanikos sodo augalų lapus bei žiedus demonstruos praktines šios technikos galimybes.

„Šia technika kuriami nuostabūs augaliniai motyvai ant natūralių audinių. Luciana pirmiesiems užsiregistravusiems bei norintiems padės kontaktinio augalinio dažymo būdu nusidažyti atsineštus medvilninius ar šilkinius baltus marškinėlius. Visi kiti edukacinio vakaro dalyviai galės stebėti visą dažymo procesą“, – sakė Lietuvos meninės tekstilės bei natūralaus dažymo ekspertė Viltė Kazlauskaitė.

Argentinietė Luciana Marrone jau daug metų gilinasi į augalinio dažymo ypatumus, eksperimentuoja, tobulina klasikinius ir modernius dažymo metodus. Ji yra kelių knygų apie natūralų dažymą autorė, o iš jos knygų Pietų Amerikoje mokosi tekstilės specialybės studentai universitetuose.

VDU Botanikos sode vyksiančių mokymų trukmė – apie 3,5 val. Lucianai Marronei talkins ir vertėjaus Lietuvos meninės tekstilės bei natūralaus dažymo ekspertė Viltė Kazlauskaitė.

Dalyvių, galėsiančių nusidažyti baltus marškinėlius, skaičius ribotas. Daugiau informacijos čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA