Skaitytojus pribloškė kaunietiško alaus kaina Lenkijoje | Kas vyksta Kaune

Skaitytojus pribloškė kaunietiško alaus kaina Lenkijoje

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai, savaitgalį apsilankę vos už dvidešimties kilometrų nuo Lietuvos sienos nutolusiame Seinų miestelyje, atkreipė dėmesį į lietuviško alaus kainas.

„Pagal Lenkijos zloto ir euro kursą, kaunietiško alaus Lenkijoje galima gauti maždaug 40-imčia euro centų pigiau“, – informacija apie neįprastus kainų skirtumus dalinasi kauniečiai.

2,99 lenkiško zloto ekvivalentas eurais pagal šio savaitgalio kursą – 0,72 eurai. Tos pačios rūšies alus prekybos centruose Kaune kainuoja 1,10 euro, taip pat papildomai mokamas 0,10 eurų užstatas už tarą, kuris Lenkijoje nėra taikomas.

Su portalu „Kas vyksta Kaune“ susisiekę skaitytojai teigia, kad į Lenkiją apsipirkti važiuoja nuolat ir taip sutaupo nemažai pinigų, tačiau jie stebisi, kaip Kaune gaminamas alus svečioje šalyje kainuoja vos ne trečdaliu pigiau.

Tokias kainas skaitytojai užfiksavo neseniai Seinų miestelyje priešais prekybos centrą „Biedronka“ atsidariusioje lietuviškoje „Vynotekoje“. Kauniečiai dalinasi, kad parduotuvėje dirba maloni, lietuviškai kalbanti mergina, padedanti pirkėjams išsirinkti norimus gėrimus mažesnėmis kainomis.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, Lietuvoje padidinus akcizus alkoholiniams gėrimams ir ypatingai alui, tautiečiai masiškai jų įsigyti plūsta ne tik į Lenkiją, bet ir į Latviją, kur lietuvių pamėgtas alus net degalinėse kainuoja gerokai pigiau nei Lietuvoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA