Pamergės vėl sugrįžta į madą: išvardino išlaidas, kurių galima išvengti | Kas vyksta Kaune

Pamergės vėl sugrįžta į madą: išvardino išlaidas, kurių galima išvengti

delfi.lt 2017/07/30 10:10
Delfi.lt nuotr.

Iš vestuvių pradėjusios nykti pamergės vėl grįžta į madą, o jų išlaidos vestuvėms šiais laikais dėl pakitusių tradicijų sumažėjo, pastebi vestuvių planuotojos.

„Ilgą laiką pamergės buvo gana atgrasus dalykas dėl anksčiau susiformavusių tradicijų, kadangi anksčiau būdama pamerge turėdavai turėti vakarinę suknelę, neštis tortą, visokius gėrimus, saldainius prie bažnyčios, pasidaryti sau puokštę. Būtent dėl to neskoningumo visos tos nuotakos, kurios norėdavo netradicinių vestuvių, o šiek tiek nutolusių nuo lietuviškų, vengdavo šio dalyko“, – DELFI sakė vestuvių planuotoja Gintarė iš „Baltų avelių“.

Pasak vestuvių planuotojos, dabar pamergės vėl po truputį grįžta į madą, o pačios nuotakos suprato, kad nebūtina viso pulko merginų apvilkti vienodomis vakarinėmis suknelėmis.

„Galima tiesiog draugių paprašyti pagal savo skonį apsivilkti tam tikros spalvos suknelėmis, kurias jos galės apsivilti bet kokia kita proga. Be to dažniausiai nereikia pirkti puokščių, neštis šampanų, tortų, saldainių, todėl aš manau, kad šiais laikais jos kainuoja net šiek tiek pigiau nei anksčiau“, – sakė Gintarė.

Pasak vestuvių planuotojos, sunku įvertinti bendrą pamergės biudžetą, kadangi tiek pačios vestuvės, tiek ir jų dalyvių norai skiriasi, tačiau norint galima įtilpti į 200 eurų biudžetą.

„Kartais sukneles nuperka ir pati nuotaka, šukuosena, makiažas dažniausiai sutelpa į 100 eurų sumą. Pirkti puokštės, maisto nebereikia. Jei reikia pirkti ar nuomoti suknelę, ją gali irgi nusipirkti ir už 50 eurų, ir daugiau“, – sakė Gintarė.

Apie panašias sumas kalbėjo ir vestuvių planuotoja Teresa Ulozienė. Pasak jos, kai kurios nuotakos dar vis nori, kad pamergės vestuvėse vilkėtų vienodomis suknelėmis.

„Kartais pamergės rūbus finansuoja jaunoji. O jeigu išlaidas jos padengia pačios tada, pagal tylų susitarimą, pamergės mažiau, ar, kaip jau jie ten sutaria, tik simboliškai dovanoja jauniesiems per vestuves“, – sakė T. Ulozienė.

Pasak jos, suknelės nuoma gali kainuoti iki 100 eurų, atskirais atvejais, kai jos siūnamos specialiai, tam gali tekti išleisti ir iki 150 eurų.

„Jaunosios šukuosenos kaina siekia ir iki 80 eurų, būna – ir iki 100 eurų, makiažas irgi – 50 – 100 eurų, tai pamergių būna pigesni variantai – iki 50 eurų kainuoja ir šukuosena, ir makiažas“, – sakė T. Ulozienė.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA