Ant populiaraus „načnyko” durų – Kauno mero atsiprašymas? | Kas vyksta Kaune

Ant populiaraus „načnyko” durų – Kauno mero atsiprašymas?

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune” redakciją pasiekė trumpas skaitytojo laiškas ir dvi nuotraukos. Pažvelgus į jose užfiksuotus vaizdus, sunku patikėti savomis akimis. Ant populiarios alkoholinių gėrimų pardavimo vietos Kaune durų – raštelis su mero Visvaldo Matijošaičio atsiprašymu. Kiti kauniečius pasitinka tiesiog uždarytomis durimis ir neatrodo, kad jas dar kada nors atvers.

[galerija kiek=”4″]

Baltomis lentelėmis iškaltas pastato eksterjeras, o ant fasadinės sienos ryški iškaba: „Šaltas pilstomas alus”… ir tai – dar ne viskas. Visą šitą nustelbia raštelis su užrašu, priklijuotu ant baltų lauko durų stiklo: „Labai atsiprašome pirkėjų. Baras laikinai uždarytas savivaldybės potvarkiu. Pagarbiai – p. Matjošaitis” (aut past. kalba netaisyta).

Tokį – rašytinį faktą nuotraukose užfiksavo kaunietis. „Vaizdas prie buvusios „Šiaurinės”, įsikūrusios Šiaurės prospekte. Matyt, girdyklėlė giliame liūdesyje, kad net mero vardu ant durų raštelius kabina”, – rašė portalo „Kas vyksta Kaune” skaitytojas.

Primename, kad nuo liepos mėnesio pradžios Kauno mieste apribotos kai kurių verslininkų prekybos alkoholiniais gėrimais galimybės. Žmonės 14-oje iš jų svaiginančius gėrimus gali pirkti tik 10-14 val. Tačiau, kuo čia dėtas Kauno mero V. Matijošaičio atsiprašymas? Nors ir parašyta juodu ant balto, sunku patikėti.

Apie kauniečio informaciją, atsiųstą į portalo redakciją, pranešėme Kauno miesto savivaldybės atstovams. Pasiteiravome, ar jie ką nors žino apie šį atvejį.

„Tai panašu į baru apsimetančios naktinės alkoholio parduotuvės bandymą daryti spaudimą dėl miesto tarybos sprendimo. Matome, kad absoliuti dauguma kauniečių palaiko šį miesto sprendimą. Todėl norime padėkoti šios įstaigos atstovams, padedantiems apie tai informuoti miestiečius. Tačiau būtų dar geriau, jei jie atspausdintų naują lapelį, kuriame ištaisytų dabartiniame skelbime esančias klaidas”,- komentavo Kauno mero patarėjas ryšiams su visuomene Tomas Grigalevičius.

Savivaldybės atstovas paaiškina, jog savivaldybė neturi teisės uždaryti barų. Pasak jo, prekybos alkoholiu laikas buvo apribotas Miesto tarybos sprendimu.

„Jei tie žmonės, kurie rašė šį skelbimą, vis dėlto norėjo įvardinti Kauno merą, tai jo tikrojoje pavardėje yra viena raide daugiau”, – sakė T. Grigalevičius.

Klausiame skaitytojų: ar jums taip pat teko matyti panašiaus pobūdžio užrašų Kaune? Pasidalinkite užfiksuotais vaizdais su portalo „Kas vyksta Kaune” redakcija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA