Už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi atleisti 2 policijos pareigūnai | Kas vyksta Kaune

Už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi atleisti 2 policijos pareigūnai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šiandien, liepos 28 dieną, iš tarnybos atleisti du Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kėdainių rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus pareigūnai.

Tyrėja R. S. (gim. 1991 m.) ir vyriausiasis postinis D. Š. (gimęs 1978 m.), kurie birželio 13 d. apie 19.00 val. Kėdainių rajone, susidūrus automobiliui „Audi A5“ ir „Opel Corsa“, pirmieji atvyko į įvykio vietą.

Jų atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 228 str., pareikšti įtarimai dėl piknaudžiavimo. Taip pat atliktas tarnybinis patikrinimas. Pareigūnai patikrinimo metu nebuvo nušalinti nuo tarnybos.

Baigus tarnybinį patikrinimą, pasirašyta išvada, kurioje pasiūlyta už pareigūno vardo pažeminimą, nepasielgus nešališkai, atleisti pareigūnę, vidaus tarnyboje dirbančią daugiau nei 6 metai, ir pareigūną, dirbantį daugiau nei 20 metų, iš vidaus tarnybos. Ikiteisminis tyrimas dėl piknaudžiavimo toliau tęsiamas.

„Raginame gyventojus būti pilietiškais ir, turint žinių arba pagrįstų įtarimų apie policijos darbuotojų padarytus, daromus ar ketinamus daryti neteisėtus veiksmus, arba apie kitų asmenų veiksmus, kuriais siekiama paveikti policijos pareigūnus, prašome informuoti“, – ragina Kauno apskr. VPK policijos atstovai.

Pasitvirtinus įtarimams, visais atvejais yra taikomos teisės aktų numatytos poveikio priemonės. Apie neteisėtus pareigūnų veiksmus galima pranešti Kauno apskr. VPK anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 303 050. Dėkojame, kad neliekate abejingi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA