Vestuvių svečiui mažiausia suma vokelyje – 300 eurų? | Kas vyksta Kaune

Vestuvių svečiui mažiausia suma vokelyje – 300 eurų?

delfi.lt 2017/07/27 11:40
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Aš manau, kad į vokelį padoru dėti nuo 300 eurų. Kodėl? Todėl, kad tai – ypatinga šventė ir toks jau tas kultūringų žmonių įprotis (paminėti ją su pinigais). 50-100 eurų yra tinkama suma gimtadieniui ar Kalėdoms, o vestuvės, sutikime, yra labai svarbi šventė.

Juk kai keliama tuoktuvių puota, daugmaž iš anksto apskaičiuoji, kiek žmonių kviesti, kad sugrįžtų pinigėliai, kuriuos investavai. Aišku, šaunu, jei dar lieka ir „viršaus“, bet bent jau visos išlaidos tikrai turi atsipirkti.

Taigi, mano nuomone, artimiausi žmonės, pavyzdžiui, tėvai, turėtų išskirti bent 500 Eur nuo abiejų, kiti – nors po 300 Eur. Reikia pasakyti, jog lito laikais tikrai užtekdavo 100 litų, tačiau dabar kainos drastiškai pakilo, tad atitinkamai reikia ir paišlaidauti.

Kai kėlėme savo vestuves, vokeliai atpirko visą šventę ir dar liko simboliškai. Manau, taip ir turi būti. Aišku, turtuoliai, matyt, ir medaus mėnesį taip išsiperka, bet mums teko apsieiti paprastai.

Žinoma, visko būna, mes irgi gavome vokelių ir po 100, ir po 200 eurų, bet visgi nederėtų palikti jaunųjų ant ledo. Juk todėl ir esate kviečiami.

Beje, norėčiau nuraminti, kad tikrai yra pasenęs paprotys būtinai dovanoti kokį nors daiktą, visiškai užtenka pinigų. Žinoma, maloni smulkmena yra maloni smulkmena, bet, gink Dieve, tik nereikia virtuvės kombainų ar šaukštų, tegu ir auksinių. Tai rodo prastą skonį.

Taigi, tokia mano nuomonė. Linkiu visiems būsimiems vestuvininkams gražios ir malonios šventės.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA