Beveik dvejus metus kauniečiams teks ratu aplenkti Vienybės aikštę | Kas vyksta Kaune

Beveik dvejus metus kauniečiams teks ratu aplenkti Vienybės aikštę

R. Tenio nuotr.

Šią savaitę aklina tvora imta tverti Vienybės aikštės teritoriją – prasideda aikštės rekonstrukcija – po žeme bus įrengta 500 vietų automobilių parkavimo aikštelė, iš kurių 450 vietų naudos čia įsikursiančių verslo centrų darbuotojai, 50 bus skirta mokamam miestiečių parkavimui.

Nors savaitės pradžioje koncerno SBA atsiųstame pranešime buvo teigiama, kad pagal jų vykdomą „Pramprojekto“ pastato rekonstrukcijos darbų eigą Vienybės aikštės tvarkymo darbai turėtų prasidėti rugsėjį, tvora pradėta tverti visu mėnesiu anksčiau. „Tikriausiai miestas išdavė reikalingus leidimus greičiau, nei planavo vystytojai“, – paklaustas, kodėl buvo paankstinti rekonstrukcijos darbai portalui sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Pasak jo, įrengta aikštelė iškart taps miesto nuosavybe, kurią vystytojas ne konkurso tvarka išsinuomos iš miesto 25-erių metų laikotarpiui. Išskirtinės nuomos teisės gali būti suteikiamos investuotojams, kurie mieste investuoja daugiau, kaip 1 mln. eurų, šioji investicija – net 9 kartus didesnė.

G. Petrauskas teigė, kad dėl pačios aikštės vizijos ir galutinio vaizdo dar planuojamas ne vienas projektuotojų pristatymas visuomenei. Tada ir paaiškės, kaip atrodys kauniečių pamėgta aikštė, kokia jos bus danga, kuri šiuo metu yra galutinai sutrūkinėjusi ir nekeista dar nuo sovietmečio. Pasak G. Petrausko, pats aikštės perimetras ir geometrija nesikeis, išliks ir prie kito aikštėje esančio verslo centro „BLC“ esantis paaukštėjimas, tačiau jame nebebus antžeminių parkavimo vietų. Automobilių stovėjimo aikštelė prie šio taip pat koncerno SBA valdomo verslo centro taip pat nusileis po žeme ir šioje vietoje bus dviejų aukštų.

Teigiama, kad atitvėrus aikštę pirmiausia bus imtąsi senos dangos nuardymo ir kasimo darbų, darbus vykdo „Pramprojekto“ vystytojo koncerno SBA valdoma bendrovė „Urban Inventors“. Planuojama, kad aikštelės statybos ir aikštės sutvarkymo darbai bus baigti kitų metų pavasarį, o viso verslo centro „Pramprojektas“, kurio pavadinimas bus keičiamas, rekonstrukcijos pabaiga – 2018 m. pabaiga.

Savivaldybės planuose – tvarkyti ir šalia esantį Studentų skverą bei iš karto imtis S.Daukanto gatvės iki pėsčiųjų tilto sutvarkymo. Šios erdvės bus tvarkomos miesto lėšomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA