Kaunas skelbiasi pirmuoju miestu pasaulyje, uždraudusiu populiarųjį „Despacito“ | Kas vyksta Kaune

Kaunas skelbiasi pirmuoju miestu pasaulyje, uždraudusiu populiarųjį „Despacito“

Portalas „Kas vyksta Kaune“ jau skelbė, kad Kauno miesto savivaldybė sukūrė naują vaizdo klipą, kuris yra atsakas į ne itin pavykusį vilniečių kūrinį, išplitusį socialiniuose tinkluose.

[susije_video kurie=””]

Kauniečiai vaizdo klipe, parodydami geriausias miesto puses, be kita ko teigia, kad Kaunas yra pirmasis miestas, kuriame uždraustas populiarusis, daugelį pasaulio šalių užkariavęs Luis Fonsi atliekamas muzikinis kūrinys „Despacito“.

„Kaunas yra pirmas miestas pasaulyje, kuris uždraudė dainą „Despacito“. Draudimas galioja tiek gatvėse, tiek taksi automobiliuose. Aš nekenčiu šios dainos“, – teigia angliškai vaizdo klipe kalbantis vyriškas balsas, įgarsinantis Kauną.

Nors vaizdo klipe galima pamatyti priklijuotų šią dainą draudžiančių lipdukų, pavyzdžiui ant Kauno mero Visvaldo Matijošaičio kabineto durų, radijo stoties „M-1“ vedėjams aptariant šį naująjį Kauno savivaldybės sukurtą vaizdo klipą, laidos vedėjai abejojo, ar šis draudimas yra rimtas ir kad jį sunkiai būtų galima įgyvendinti, mat kas uždraus pavyzdžiui per radiją klausyti šios dainos?

Ar kauniečiams ir miesto svečiams, klausantiems ar dainuojantiems „Despacito“ gresia kokios nors nuobaudos, kol kas nepranešama. Tiesa, kol kas Kauno miesto savivaldybės taryba nesvarstė šio klausimo, nes kiekvieną baudą ar rinkliavą turi patvirtinti miesto valdžia. Tik tuomet patvirtinti sprendimai įsigalioja.

Iš vaizdo klipo nėra aišku, ar Kaune uždrausta tik originalioji šios dainos versija, socialiniame „Youtube“ tinkle skaičiuojanti kelis milijardus peržiūrų, ar ir Venesuelos prezidento rinkiminei kampanijai sukurtas šios dainos „koveris“, kurį „Despacito“ kūrėjai šią savaitę viešai pasmerkė ir apkaltino diktatorišką režimą kūrinio vagyste.

Atnaujinta:

Paskelbus šią informaciją paaiškėjo, kad Kaunas nėra pirmas, uždraudęs šį pasaulį užkariavusį kūrinį. Kaip skelbia užsienio žiniasklaida, šį mėnesį „Despacito“ kūrinys uždraustas transliuoti per radijo ir televizijos stotis Malaizijoje. Valdžia teigia, kad ji uždrausta dėl muzikiniame kūrinio tekste skambančių begalės seksualinių nuorodų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA