Kauno policininkai gelbėjo į miestą atklydusią briedžių jauniklę | Kas vyksta Kaune

Kauno policininkai gelbėjo į miestą atklydusią briedžių jauniklę

Policijos nuotr.

Neretai žiniasklaidoje šmėžuoja temos, susijusios su laukiniais gyvūnais. Tikriausiai ne kartą teko girdėti apie įvairius nutikimus. Tokių šįkart taip pat neišvengta – mieste liepos 24 d. klaidžiojo briedės jauniklė, kuriai neliko abejingi Kauno policijos pareigūnai.

Dėkojo pareigūnams

„Gyvūnų globėjų asociacijos komandos bei savanorių vardu noriu padėkoti daug ir operatyviai talkinusiems Kauno Panemunės policijos komisariato tyrėjams Arnui Pacevičiui, Tomui Pečiuliui ir patrulių rinktinės pareigūnams Juliui Bakiui ir Tadui Talitavičiui gelbėjant briedžiukę Kauno mieste, Aukštuosiuose Šančiuose“, – tokia padėka trečiadienio rytą atsirado Lietuvos policijos profilyje, socialiniame tinkle „Facebook“

Išsakiusiųjų padėką teigimu, briedės jauniklė buvo sėkmingai paleista į laisvę. „Nuo pat ryto sulaukėme skambučių apie besiblaškantį briedį Kauno mieste, tarp Aukštųjų ir Žemųjų Šančių. Visą dieną ją gainiojome, stebėjome judėjimo trajektorijas, kad galėtume kuo saugiau atlikti operaciją. Galiausiai pavyko briedės jauniklę įspeisti į kampą talkinant minėtiems policijos pareigūnams, mūsų savanoriams bei mūsų komandai“, – teigiama įraše.

Iškvietimą gavo popiet

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, liepos 24 d. 15:59 val. buvo gautas pranešimas, kad Kauno mieste, Skuodo gatvėje, prie prekybos centro „Norfa“, važiuojamojoje kelio dalyje vaikšto briedis, kuris trukdo eismui.

Nuvykę pareigūnai nepasimetė išties ne kasdienėje ir nestandartinėje situacijoje. Į pagalbą pasikvietė Kauno policijos Patrulių rinktinės pareigūnus, Kauno regiono gyvūnų globos namų „Nuaro“ darbuotojus bei gyvūnų globos atstovus.

Briedžio gelbėjimo operacija užtruko maždaug 3 valandas. Gyvūnų globėjų teigimu, tai gana retas atvejis, kuomet pavyksta briedį nugabenti į saugią vietą, jam nepakenkiant.

Paleido Vaišvydavos miške

Briedis buvo lydimas pėsčiomis ir su tarnybiniais automobiliais iki saugios vietos, kur buvo įspęstas į akligatvį ir užmigdytas.

Esą buvo panaudotas nuotolinis šūvis su migdomaisiais. Pareigūnai profesionaliai prižiūrėjo gyventojus, kad šie išliktų saugūs, bei eismą, kuomet briedė pasibaidė ir išlėkė į gana judrią gatvę piko metu. Įraše socialiniame tinkle rašoma, kad briedei užmigus, pareigūnai padėjo ją įkelti į automobilį (briedės jauniklės svoris – iki 300 kg).

Vėliau policininkai lydėjo Gyvūnų globėjų asociacijos atstovus ir savanorius iki Vaišvydavos miško ir padėjo briedžiukę išleisti į laisvę. „Pareigūnai buvo draugiški, prižiūrėjo situaciją. Gera dirbti komandoje su tokiais pareigūnais!“, – džiaugsmo neslėpė Gyvūnų globėjų asociacijos atstovai ir savanoriai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA