Modernizuojamų pastatų kokybę užtikrins dažnesni inspektorių patikrinimai | Kas vyksta Kaune

Modernizuojamų pastatų kokybę užtikrins dažnesni inspektorių patikrinimai

Asociatyvi / R.Masiokaitės nuotr.

Daugiabučių namų atnaujinimo klausimą svarstantys gyventojai turės dar vieną svarų argumentą, skatinsiantį prisidėti prie Lietuvoje vykstančio pastatų modernizavimo proceso.

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) pradėjo įgyvendinti Europos regioninės plėtros fondo lėšomis finansuojamą projektą, kurio tikslas – užtikrinti kokybiškesnį daugiabučių namų ir viešųjų pastatų atnaujinimą.

Pasak laikinai VTPSI viršininko pareigas einančios Eglės Kuklierienės, nuo liepos mėnesio per beveik trejus metus inspekcijos specialistai papildomai atliks apie 2500 modernizuojamų pastatų patikrinimų, o tai prisidės prie aukštesnės juose vykdomų darbų kokybės.

„Dalis daugiabučių namų gyventojų įtariai vertina atnaujinimų pastatų statybos darbų kokybę. Išsamūs patikrinimai bei intensyvesnė atnaujinamų pastatų priežiūra sumažins paslėptų defektų ir kitų neigiamų faktorių tikimybę“, – sako E. Kuklierienė.

Pernai VTPSI specialistai atliko 503 modernizuojamų pastatų patikrinimus vietoje, iš kurių 466 buvo planiniai, o 37 vykdyti gavus gyventojų skundus. Dėl nustatytų pažeidimų buvo surašyti 35 administracinio nusižengimo protokolai. Iki šių metų liepos 1 dienos patikrinta 141 statybvietė, kuriose atliekami pastatų atnaujinimo darbai. 124 patikrinimus specialistai atliko pagal iš anksto suplanuotą grafiką, o 17 kartų į patikrinimo vietas vyko reaguojant į gyventojų pranešimus.

Planuojama, kad įgyvendinant Europos regioninės plėtros fondo lėšomis finansuojamą projektą „Atnaujinamų (modernizuojamų) pastatų statybos kokybės priežiūra ir kontrolė“, per metus bus papildomai atliekama po 800 patikrinimų, o bendras patikrinimų kiekis padidės apie 60 proc.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA