Košmariška jaunuolio mirtis: tėvas neranda ramybės | Kas vyksta Kaune

Košmariška jaunuolio mirtis: tėvas neranda ramybės

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kėdainių rajono Surviliškio seniūnijos Lažų kaime – kraupus įvykis. Prieš savaitę, naktį iš penktadienio į šeštadienį rastas 18-mečio jaunuolio kūnas.

Jauno vyro kūną radęs tėvas neabejoja – tai negalėjo būti nelaimingas atsitikimas, tokią gyvenimo pabaigą jo sūnus greičiausiai pasirinko pats. Šalia buvo numestas, mirties priežasties įrankis. Pusamžis vyriškis „Rinkos aikštei“ atskleidė, kas vyko tą vakarą, bei virpančiu balsu pasakojo apie savo ir sūnaus svajones, kurioms deja, nebuvo lemta išsipildyti.

„Tą vakarą prisiminsiu dar ilgai. Aš svečiavausi pas kaimynus, sėdėjome prie stalo. Po visko, prieš vidurnaktį grįžau namo ir išvydau kraupų vaizdą – už lovos gulintį savo sūnų. Jis jau buvo be gyvybės ženklų“, – virpančiu balsu tragišką vakarą prisimena Vidmantas, tragiškai žuvusio jaunuolio tėvas.

Toliau, pasak Vidmanto, viskas vyko labai greit. Vyras iškart puolė skambinti giminaitei, gyvenančiai tame pačiame Lažų kaime.

„Atbėgo giminaitė ir iškvietė greitąją, policiją. Deja, atvažiavusi greitoji niekuo negalėjo padėti. Nežinau, bet kad tai būtų nelaimingas atsitikimas – neįmanoma“, – sunkiai tvardydamas ašaras žurnalistams pasakojo vyriškis.

„Dirbo čia ir kriminalistai. Tyrėjas išsivežė mirties įrankį. Aš sutvarkiau vietą, kurioje radau sūnų. Jį laidosime Radviliškio rajone, nes taip norėjo jo mama, o aš sutinku, neprieštarauju“, – paaiškino Vidmantas.

Jaunuolis pas tėvą Lažuose apsigyveno tik prieš keletą savaičių. Iki pilnametystės jis gyveno Radviliškio rajone.

„Jis gyveno su mama. Mes jau labai seniai išsiskyrę. Tačiau vieną kartą pasikalbėjome, ir jis pasakė, kad nori gyventi su manimi. Aš jam paaiškinau, kad jis jau pilnametis ir gali pasirinkti kur gyventi. Tai jis visam laikui apsisprendė gyventi pas mane. Daug planavome, kalbėjome apie ateitį. Aš dirbu miške, įdarbinau ten ir jį. Darbai ėjosi gerai. Planavome po truputį atstatyti, paremontuoti namuką ir ramiai sau gyventi. O dabar kaip išėjo… Nebeturiu vaiko“, – nebetvardydamas ašarų kalbėjo Vidmantas.

Pasak tėvo, dėl ko taip galėjo atsitikti – jam iki šiol nėra aišku. Vyras nesupranta, kodėl vaikinas nusprendė užbaigti savo gyvenimą.

„Jis alkoholio iš viso nevartojo. Buvo ramus vaikas. Kiek žinau, merginos neturėjo, nebuvo su niekuo susipykęs. Tiesiog nežinau, kodėl taip įvyko. Kodėl? Nežinau. Tiria viską tyrėjai, jie ir pasakys, juk dabar viską galima nustatyti. Bet tikrai netikiu, kad čia įvyko nelaimė. Taip niekaip negalėjo atsitikt, aišku, kad jis taip pasidarė pats. Niekad nenešdavom, įrankius kamaroj laikom. Nesuprantu…“ – dar kartą paaiškinęs, kad nesuvokia, kodėl taip galėjo įvykti, žurnalistus išlydėjo sūnaus netekęs vyriškis.

Įvykį tiria policijos pareigūnai. Jie nustatys, kas vyko tą vakarą, ir kodėl jaunuolis galimai pasirinko tokią gyvenimo pabaigą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA