Paaiškėjo, kas bendro tarp R. Karbauskio ir JAV prezidento D. Trumpo | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo, kas bendro tarp R. Karbauskio ir JAV prezidento D. Trumpo

BNS 2017/07/22 18:42
Asociatyvi nuotr. / DELFI nuotr.

Stebėtojai teigia, kad valdantieji „valstiečiai“ turėjo daug komunikacijos problemų, o viena pagrindinių iš jų buvo R.Karbauskio ryšiai su iš partijos besitraukiančia eksparlamentare Greta Kildišiene.

Pastarąją savaitę valstiečių ir žaliųjų lyderiui teko aiškintis dėl jo susitikimo su neseniai knygą išleidusia G.Kildišiene, teisininke Liudvika Meškauskaite ir ryšių su visuomene specialistais.

Susitikimas vyko viešųjų ryšių kompanijoje „PR Service / Edelman Affiliate“. Jo metu, anot BNS šaltinių, turėjo būti aptarta knygos „Atvirai“ platinimo ir viešinimo kampanija. Pats R.Karbauskis griežtai neigė turintis ką nors bendro su šia knyga.

Praėjus keliems mėnesiams nuo naujos kadencijos parlamento darbo pradžios, G.Kildišienė atsidūrė dėmesio centre dėl to, jog važinėjo „valstiečių“ lyderiui priklausančio „Agrokoncerno“ automobiliu. Dėl šios istorijos ji pasitraukė iš Seimo.

Pasak A.Katausko, po vadinamojo „džipo“ skandalo „valstiečių“ ir žiniasklaidos santykiuose įvyko lūžis.

„Vietoje to, kad jie pripažintų savo klaidas, kurias jie padarė komunikacijoje, ir vietoje to, kad atsakytų į klausimus, jie demonstratyviai į juos neatsakinėjo ir taip vėliau įvyko keletas konfliktų, įskaitant ir praėjusios savaitės istoriją“, – sakė viešųjų ryšių ekspertas.

„Štai čia ir užsisuka pats pagrindinis ratas, kuriame „valstiečiai“ suvokia, kad greito kelio atsakyti į klausimus nėra, yra iškilusi didelė grėsmė, kad partija gali nukentėti dar labiau, todėl reikia sukurti alternatyvų komunikacijos kanalą“, – pridūrė jis.

K.Girnius teigia, kad „valstiečiams“ pakenkė ne tik su G.Kildišiene susijusios istorijos – jiems nesisekė žmonėms pristatyti ir kol kas pagrindinių savo įvykdytų pertvarkų griežtinant alkoholio prieinamumą bei reformuojant miškų urėdijas.

Apžvalgininkui partijos lyderio pozicija pastaruoju metu primena Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pasisakymus apie žiniasklaidą.

„Dabar Karbauskis pradeda kalbėti kaip Trumpas, kad jis atseit viską gerai daro, bet žiniasklaida blogai nušviečia. (…) Užuot pažiūrėjęs, kokias klaidas jis yra padaręs ir kokių nesklandumų turėjo, jis sako, kad viską puikiai daro, bet piktoji žiniasklaida blogai nupiešia“, – sakė K.Girnius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA