Į Kauną ateina populiarusis „Uber“ | Kas vyksta Kaune

Į Kauną ateina populiarusis „Uber“

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno oro uostui tapus pagrindiniais šalies dangaus vartais, per dieną jame apsilanko per 10 tūkst. keliautojų. Pajutusi padidėjusius srautus, bene populiariausia pavežėjimo paslaugas pasaulyje teikianti mobilioji programėlė „Uber“ ryžosi siūlyti keliones ir į Karmėlavą. Tokio pat pobūdžio paslaugas jau daugiau nei vienerius metus Kaune siūlo Baltijos šalių pavežėjimo paslaugų favoritė – „Taxify“.

2015 metų pabaigoje Lietuvoje veiklą pradėjęs „Uber“ iki šiol bazavosi šalies sostinėje, tačiau perkėlus pagrindinį šalies oro uostą į Karmėlavą, šiuo periodu nusprendė teikti savo paslaugas ir už sostinės ribų – vežti iki Kauno oro uosto.

Atsakydamas į portalo „Kas vyksta Kaune“ klausimus, „Uber“ vadovas Baltijos šalyse Enn Metsar pastebėjo, jog žmonėms reikia siūlyti tai, ko jiems labiausiai norisi, o dabar visi nori greitų ir patogių kelionių iš Vilniaus į Kauno oro uostą ir atgal.

Pasiteiravus, ar vien tik vilniečiai vežios keleivius, vadovas skuba paneigti, kad ne visi „Uber“ vairuotojai yra iš Vilniaus. „ Mūsų partneriai – vairuotojai yra iš įvairių Lietuvos vietų. Jie prie programėlės gali prisijungti jiems patogiu metu ir ja naudotis ten, kur ji veikia. Žinome, kad dalis užsiregistravusių partnerių – vairuotojų yra ir iš Kauno bei jo apylinkių,“ – teigia jis.

Prastovos, E. Metsar teigimu, vairuotojų negąsdina – jie patys renkasi, ar nori važiuoti iš Vilniaus į Kauno oro uostą ir atvirkščiai ar ne, tačiau dabar, kol Vilniaus oro uosto pakilimo ir tūpimo takai yra rekonstruojami, pastebimas didelis pačių vairuotojų entuziazmas vežioti keleivius į Karmėlavą ir atgal.

Kauniečiai vairuotojai, nuvežę keleivį į Vilnių, gali kurį laiką dirbti pavežėtojais sostinėje. Portalui pavyko pakalbinti keletą jau dirbančių „Uber“ vairuotojų, kurie teigė nenusivylę darbo sostinėje pasiūla.

Kelionėms su „Uber“ tarp Vilniaus ir Kauno oro uosto galioja fiksuota kaina – 60 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA