Šiemet pateikta daugiau kaip 900 egzaminų apeliacijų, daugumai pakeisti įvertinimai | Kas vyksta Kaune

Šiemet pateikta daugiau kaip 900 egzaminų apeliacijų, daugumai pakeisti įvertinimai

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Šiemet pateiktos 908 pagrindinės sesijos visų valstybinių brandos egzaminų (VBE) apeliacijos, pakeisti šiek tiek daugiau kaip penktadalio (22 proc.) darbų įvertinimai.

Kaip skelbia Nacionalinis egzaminų centras (NEC), iš 200 darbų, kuriuose keisti rezultatai, padidinti 82 proc. darbų įvertinimai, sumažinti – 18 proc. darbų.

Daugiausiai skųsta lietuvių kalbos ir literatūros valstybinio brandos egzamino vertinimais. Šio egzamino apeliacijų šiemet buvo 744, palyginti su pernai, jų skaičius sumažėjo 368 apeliacijomis.

NEC pranešime pažymi, kad šiemet iš viso pateikta mažiausiai apeliacijų per pastaruosius septynerius metus. Palyginti su pernai, bendras apeliacijų skaičius sumažėjo beveik perpus.

Angų kalbos egzamino apeliacijų pateikta 40, kitų užsienio kalbų (prancūzų, rusų, vokiečių) – nė vienos. Fizikos, geografijos, informacinių technologijų egzaminų apeliacijų buvo atitinkamai viena, keturios ir šešios. Chemijos egzamino vertinimu skundėsi 15, biologijos – 18 (pernai buvo 135), istorijos – 19, matematikos – 61 (pernai buvo 254) jaunuolis.

Pasak NEC, prieš teikdami apeliacijas mokiniai elektroninėje rezultatų skelbimo sistemoje galėjo susipažinti su savo nevertinto darbo elektronine kopija. Rašydami prašymus dėl apeliacijų nagrinėjimo moksleiviai galėjo nurodyti savo apeliacijos teikimo argumentus, susipažinti su skelbiamomis valstybinių brandos egzaminų užduočių vertinimo instrukcijomis.
Šiemet prašymus laikyti brandos egzaminus buvo pateikę 32 tūkst. 572 kandidatai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA