Žaliakalnio turgaus teatro festivalis į turgų pakvies jau rugpjūtį | Kas vyksta Kaune

Žaliakalnio turgaus teatro festivalis į turgų pakvies jau rugpjūtį

Organizatorių nuotr.

Antrus metus vyksiantis Žaliakalnio turgaus teatro festivalis pasitinka tiek teatro, tiek turgaus mylėtojus gerokai ūgtelėjęs! Šių metų programa sudaryta net iš trijų dalių: kūrybinių dirbtuvių ir spektaklių vaikams visą rugpjūčio mėnesį ir teatro festivalio, vyksiančio rugsėjo 8-9 dienomis.

„Rugsėjo devintosios rytas vėl džiugins gausybe pasirodymų, tarp kurių ir ne vienas žaliakalniečio pasirodymas. Šiais metais turėsime net tris skirtingus pasirodymus ir vakaro programoje: akordeonų koncertą „InDeed“, šokio spektaklį „Ground Zero“ ir specialiai festivaliui sukurtą šokio-maisto spektaklį“, – pasakojo festivalio organizatorė Paulina Nešukaitytė.

Rugpjūtis skirtas vaikams

Jau rugpjūčio mėnesį Žaliakalnio turguje ieškokite festivalio palapinės, kurioje kiekvieną penktadienio rytą mamytes su pačiais mažiausiais pabiručiais kviesime dieną pradėti su mankšta. Joms pasibaigus – kūrybinės dirbtuvės vaikams iki 12 metų. Penktadieniais nuo 10 val. čia vyks šokio, cirko, dizaino užsiėmimai. Kūrybinės dirbtuvės ir mankštos – nemokamos! Patiems mažiausiems bus skirti ir rugpjūčio šeštadienio rytai. Čia sulauksime svečių iš Vilniaus „Knygos teatro“ , šokio teatro „Dansema“ ir klaipėdiečių šokio teatro „Padi Dapi Fish“.

„Šiemet norėjome daugiau dėmesio skirti bendruomenei ir ypač vaikams, kurie vasaroja mieste. Siūlome jiems ne tik kartu smagiai praleisti laiką, bet ir ko nors naujo išmokti. Visos veiklos vyks festivalio palapinėje, tad blogas oras mums tikrai nebaisus. Į kūrybines dirbtuves ir mankštas reiktų registruotis iš anksto, nes jau dabar vietų skaičius tirpsta. Dar vienas didelis privalumas tėveliams – jie ramiai galės apsipirkti turguje, kol mažieji bus užsiėmę festivalio palapinėje“, – teigė festivalio organizatorė Renata Bartusevičiūtė.

Rugpjūčio 5 d. svečiuosis „Knygos teatras“ su premjeriniu spektakliu vaikams „Trumpos istorijos apie…“, pagal K. Kasparavičiaus istorijas, kurį režisuoja teatro įkūrėja Redita Dominaitytė. Spektakliu siekiama sužadinti žiūrovo vaizduotę ir perkelti jį į kitą – juslinio pasaulio dimensiją. Spektaklyje susipina 3 skirtingos istorijos, kurias „Knygos teatras“ kviečia patirti liečiant, uodžiant, ragaujant. Spektaklis pritaikytas ir vaikams su regos sutrikimais.

Rugpjūčio 12 d. lauks šokio teatro „Dansema“ interaktyvus šokio spektaklis „Spalvoti žaidimai“, patiems mažiausiems – vaikams iki 3 metų. Tai spektaklis pilnas netikėtų, spalvotų daiktų, kurie skatina mažuosius žiūrovus kartu su šokėja tyrinėti ir atrasti daug naujo apie save ir aplinką. Juk žaidimas – ne vien tik smagus kūdikių ir mažų vaikų užsiėmimas, žaisdami vaikai pažįsta save ir aplinkinį pasaulį, jį tyrinėja ir daug ko išmoksta.

Rugpjūčio 19 d. ir 26 d. svečiuosis klaipėdiečiai, šokio teatro „Padi Dapi Fish“. Pirmasis spektaklis – fantastiška vaizduotės kelionė, netikėta, smagi, įtraukianti teatro laboratoriją „VVV+v“ (Virvė-Virvelė-Virvytė-Virvogalis). Antrasis šio teatro pasirodymas turguje – interaktyvus spektaklis „Apkabinsiu tave”.

Teatro fiesta turguje – rugsėjį

Į teatro fiestą Žaliakalnio turguje visus teatro gurmanus pakviesime rugsėjo 8 – 9 dienomis. Šeštadienio rytą į turgų vėl sugužės aktoriai, šokėjai, cirko artistai ir akrobatai. Čia turėsime žadą atimančius Prancūzijos galiūnus, kurie trumpam užsuks į Žaliakalnį iš „Naujojo cirko savaitgalio“, šiuolaikinio cirko artistų Kontantino Kosovec ir Elenos Nechiporenko spektaklį „Try again“, Mimų teatro, gyvųjų skulptūrų pasirodymus.

Tiek penktadienio, tiek ir šeštadienio vakaras bus skirtas spektakliams bei koncertui. Choreografė Lina Puodžiukaitė-Lanauskienė šiemet vėl ruošia staigmeną: Žaliakalnio turgaus erdvių įkvėptą šokio, cirko, teatro ir maisto spektaklį! Skambiomis melodijomis vakarinėje programos dalyje turgaus padangę nuspalvins akordeonistų kvartetas „Indeed“. Atrasti naktinį turgų pakvies ir į šokio kovas įtrauks spektaklis „Ground Zero“ kartu su šokėjais Mariumi Pinigiu ir Mariumi Paplausku.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA