Kauno centriniam paštui bus ieškoma naujo šeimininko | Kas vyksta Kaune

Kauno centriniam paštui bus ieškoma naujo šeimininko

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Valstybės valdoma AB „Lietuvos paštas“, siekdama realizuoti veikloje nebenaudojamus nekilnojamojo turto (NT) objektus ar juose esančias perteklines patalpas, viešo konkurso būdu ketina parduoti Kauno centrinio pašto pastatą.

„Racionalus ir ekonomiškas disponavimas nekilnojamuoju turtu yra vienas iš strateginių valstybės valdomoms įmonėms keliamų tikslų. Šiuo metu Lietuvos paštas turi nemažai NT, kuris yra nenaudojamas, nebereikalingas tiesioginei pašto veiklai arba naudojamas neefektyviai.

Perteklinių patalpų išlaikymas kasmet reikalauja didelių finansinių išteklių, todėl siekdami ekonomiškai valdyti turimą turtą, tuos NT objektus, kurie nebenaudojami arba yra tapę pertekliniais, stengiamės aukcionų ir viešų konkursų būdu parduoti, kitiems – ieškome ilgalaikių nuomininkų. Ieškome optimalių sprendimų, kurie tenkintų akcininko interesus ir garantuotų maksimalią Lietuvos paštui priklausančio turto vertės finansinę grąžą“, – teigė Lietuvos pašto Finansų ir administravimo direktorius Kęstutis Jaržemskas.

Jis pažymėjo, kad keičiantis klientų poreikiams ir sparčiai tobulėjant pašto operacijų procesams, dalies NT objektų panaudojimas tapo nebeįmanomas arba ribotas. „Praėjusiame amžiuje statyto Kauno centrinio pašto patalpos tapo perteklinėmis. Kelis tūkstančius kvadratinių metrų užimančios patalpos daugiausia yra tuščios ir nenaudojamos, o jų eksploatacinės sąnaudos – didžiulės. Pastato išlaikymas šiandien yra neracionalus“, – tvirtino K. Jaržemskas.

Naujų šeimininkų bus ieškoma ir Vilniaus bei Klaipėdos centriniams paštams. Sostinės centre esančio Vilniaus centrinio pašto pastatas nepriklausomų turto vertintojų įkainotas daugiau kaip 11 mln. eurų.

Tarpukario architektūros Kauno centrinio pašto statinių kompleksas ir vienas žinomiausių uostamiesčio architektūros paminklų – Klaipėdos centrinio pašto pastatas specialistų vertinami panašiai – apie 1,6 mln. eurų. „Vertinant potencialių pirkėjų pasiūlymus, minimi NT objektai bus parduodami už pasiūlytą aukščiausią kainą. Taip pat investuotojams keliamas reikalavimas, kad šiuose centriniuose paštuose liktų pašto paslaugų teikimo vietos, kuriose būtų aptarnaujami gyventojai“, – teigė K. Jaržemskas.

Neįvykus pardavimo sandoriams bus svarstoma ir nuomos galimybė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA