Kitą savaitę Lietuvoje bus galima pasimėgauti vasara | Kas vyksta Kaune

Kitą savaitę Lietuvoje bus galima pasimėgauti vasara

BNS 2017/07/15 17:59
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sinoptikai sako, kad sekmadienį Lietuvoje bus saulėta ir šilta, tačiau kai kur Lietuvoje gali palyti. Kitą savaitę orai dar šils, ir savaitgalis šalyje prognozuojamas itin šiltas.

„Kol kas labai smarkiai orai nesiskiria, sekmadienio naktį – tarp 7 ir 12 laipsnių šilumos, vietomis tik šilčiau gali būti laipsniu kitu, o dieną taip pat panaši temperatūra – aukščiausia sieks 18-23 laipsnius, na, ir lietaus nedaug – naktį nedidelė tikimybė, nebent paryčiais rytiniame šalies pakraštyje, o dieną – rytiniuose rajonuose ir kai kuriuose vakariniuose, ypač pietvakariniuose, gali palyti trumpai, bet kol kas didelio lietaus rimto neprognozuojame“,. – LRT radijui sakė sinoptikė Edita Gečaitė.

Pasak jos, kitos savaitės pradžioje bus lietuviškai vasarai būdingi orai – naktį lietaus mažiau, pirmadienio naktį į vakarinius rajonus jo atneš atmosferos frontas, o dieną trumpi lietūs numatomi daugelyje rajonų, galima ir perkūnija.

„Tos debesuotos naktys savaitės pradžios bus truputėlį šiltesnės – 9-14 laipsnių, o dienomis vyraus 17-20 laipsnių šiluma“, – sakė sinoptikė.

„Kol kas atrodo gera naujiena atkeliauja nuo trečiadienio, kada lietaus tikimybė mažėja, kad taip šventai be lietaus, negalėčiau pasakyti, gali būti pavieniai lietūs dieną, o orai šils po trupučiuką ir savaitgalį jau gali būti ir karštoka. kiek, dar tikslinsime, bet jau savaitės viduryje pasieks 25-26 laipsnius, ne visur, bet visoje Lietuvoje tikrai perkops per 20“, – kalbėjo E.Gečaitė.

Šeštadienį dieną oro temperatūra buvo tarp 19 ir 20 laipsnių šilumos, Vilniuje – 19 laipsnių, o pajūryje – 18 laipsnių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA