Stiprėja bendradarbiavimas su Baltarusija valdant Nemuno baseiną | Kas vyksta Kaune

Stiprėja bendradarbiavimas su Baltarusija valdant Nemuno baseiną

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šią savaitę Vilniuje pasibaigusio Lietuvos ir Baltarusijos aplinkos ministerijų atstovų ir ekspertų susitikimo rezultatai bus panaudoti rengiant bendrą tarpvalstybinio Nemuno baseino valdymo planą ir priemonių programą.

Tai jau antrasis abiejų šalių ekspertų susitikimas techniniam bendradarbiavimui valdant Nemuno baseiną pagal Jungtinių Tautų Tarpvalstybinių vandentakių ir tarptautinių ežerų apsaugos ir naudojimo konvenciją stiprinti. Jo dalyviai aptarė metodikas paviršinių ir požeminių vandens telkinių būklei vertinti, pagrindinių vandens telkinių taršos šaltiniams identifikuoti.

Baltarusiai Ščiaros, Nemuno intako, baseine taiko Lietuvoje naudojamas metodikas. 325 km ilgio Ščiara prasideda Bresto srityje, Baltarusijos kalvyne, į šiaurę nuo Baranovičių, o į Nemuną įteka Gardino srityje. Pagrindinius vandens telkinių taršos šaltinius šios upės baseine, kurio plotas – 6 990 kvadratinių kilometrų, tikimasi įvertinti iki šių metų pabaigos, parengus bendras metodikas.

Per susitikimą Lietuvos atstovai pasiūlė pasirašyti techninį protokolą dėl abiejų šalių aplinkos ministerijų bendradarbiavimo saugant ir naudojant tarpvalstybinio Nemuno upės baseino vandens išteklius. Baltarusija suinteresuota tęsti šį bendradarbiavimą, tačiau kol kas vyksta jos institucijų vidinės konsultacijos dėl šio susitarimo pasirašymo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA