Komerciniai bankai siekia gauti kuo daugiau informacijos apie klientų ir jų artimųjų gyvenimą | Kas vyksta Kaune

Komerciniai bankai siekia gauti kuo daugiau informacijos apie klientų ir jų artimųjų gyvenimą

BNS 2017/07/14 08:02
Archyvas / R. Tenio nuotr.

Komerciniai bankai siekia gauti kuo daugiau informacijos apie klientų ir jų artimųjų, taip pat ir sugyventinių, kurių statuso neapibrėžia įstatymai, gyvenimą.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, einamąją sąskaitą turinčius klientus bankai ragina teikti duomenis apie savo ir artimųjų – nuo senelių iki sugyventinių ir vaikų sugyventinių – politinę veiklą ar darbą valstybės ir kitose institucijose.

Taip pat telefonu jungiantis prie bankininkystės mobiliosios programėlės, kai kurie komerciniai bankai prašo sutikimo „periodiškai patikrinti“ visus išmaniajame telefone esančius kontaktus. Tokio sutikimo nedavęs klientas informuojamas, kad negalės atlikti kai kurių mokėjimų.

Lietuvos bankas tvirtina, kad duomenis apie klientus komerciniai bankai renka teisėtai, tai juos įpareigoja Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymas. Komercinių bankų atstovai aiškina, kad pasaulyje daugėjant saugumo grėsmių jie turi atlikti tarptautinius pinigų plovimo ir terorizmo prevencijos veiksmus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA