Prieš teismą stojo kyšininkavimu kaltinamas Kauno pareigūnas | Kas vyksta Kaune

Prieš teismą stojo kyšininkavimu kaltinamas Kauno pareigūnas

BNS 2017/07/13 10:36
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį pradėjo nagrinėti bylą, kurioje Kauno apskrities policijos kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos vyriausiasis tyrėjas Nikolajus Gandziukas kaltinamas kyšio ėmimu.

Pirmąjį teismo posėdį teko atidėti, nes į bylos nagrinėjimą negalėjo atvykti N.Gandziuko advokatas.

„Pageidauju turėti gynėją, bet mano pasirinktas gynėjas šiandien negali dalyvauti“, – sakė jis.

Teisėjas atkreipė dėmesį, kad byloje nėra duomenų apie tai, kad kaltinamasis turėtų sutartį su advokatu.

„Datą nustatysime ir, jeigu iki kito karto nesudarysite susitarimo su advokatu, nepridės orderio, turėsime spręsti kitaip tą klausimą – kaip vilkinimą, ar panašiai. Jums suteiksiu laiko pakankamai susirasti gynėją“, – kalbėjo teisėjas Gytis Večerskas.

Kitas posėdis byloje numatytas rugpjūčio 16 dieną.

Bylos duomenimis, N.Gandziukas atliko ikiteisminį tyrimą ir 2016 metų rugpjūčio mėnesį sąmoningai kelis kartus tariamai apklausai į savo darbo kabinetą kvietė A.J., tačiau šiam atvykus, jokių procesinių veiksmų neatliko, apklausos ar kitų procesinių veiksmų atlikimo protokolų nesurašė, tarpusavio pokalbių metu minėtą asmenį provokavo duoti kyšį. Vėliau išsikvietęs tariamai apklausai iš jo reikalavo 1 tūkst. eurų kyšio už tai, kad jam nebūtų pranešta apie įtarimą ir ikiteisminis tyrimas būtų nutrauktas.

Kyšis, kaip įtariama, imtas iš bendrovės, kurioje buvo įvykęs nelaimingas atsitikimas, vadovo.

Žinodamas apie ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio prokuroro 2017 metų sausio nutarimą A.J. apklausti kaip liudytoją apie savo galbūt padarytą nusikalstamą veiką, N.Gandziukas šių metų kovą vėl tariamai apklausai iškvietęs A.J. ir savo darbo kabinete bendraudamas su juo pastarajam nurodė, kad tik nuo jo sprendimo priklausys, ar jis bus apklausiamas liudytoju ar įtariamuoju, vėl pareikalavo anksčiau reikalauto kyšio dalies – 500 eurų, ir susitarė nurodytą kyšio dalį iš A.J. priimti per kitą susitikimą.

Kovo viduryje N.Gandziukas savo darbo vietoje tiesiogiai savo naudai už neteisėtą veikimą vykdant jam suteiktus įgaliojimus, už šališką ikiteisminio tyrimo atlikimą taip, kad A.J. nebūtų pranešta apie įtarimą padarius nusikalstamą veiką, priėmė iš teisėsaugos užduotį vykdžiusio A.J. dalį reikalauto kyšio – 500 eurų, nurodydamas pinigus padėti į rašomojo stalo stalčių. Po ko, tęsdamas savo nusikalstamą veiką, sakydamas, kad jei A.J. liks „patenkintas jo darbu“ pareikalavo dar dviejų šimtų eurų kyšio.

16 metų policijoje dirbantis pareigūnas buvo devynis kartus skatintas, vieną kartą baustas. N.Gandziukas po to, kai buvo sulaikytas, yra nušalintas nuo pareigų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA