„Ryanair“ vadovas: po „Brexit“ skrydžių tarp JK ir ES neliks | Kas vyksta Kaune

„Ryanair“ vadovas: po „Brexit“ skrydžių tarp JK ir ES neliks

delfi.lt 2017/07/12 23:41
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ vadovas Michael’is O’Leary pareiškė, kad vos įsigaliojus Jungtinės Karalystės pasitraukimui iš Europos Sąjungos, susisiekimas tarp šių šalių bendrovės lėktuvais nutrūks.

Tai patvirtinančią kalbą M. O’Leary šią savaitę rėžė viešėdamas Europos Parlamente.

„Yra didžiulė tikimybė, kad „Ryanair“ skrydžiai tarp JK ir Europos Sąjungos šalių nutrūks po „Brexit“ praėjus vos savaitei ar mėnesiui. Tiesiog atšauksime 2019 metais numatytus skrydžius“, – parlamento transporto ir turizmo komiteto nariams sakė bendrovės vadovas.

2019 metų kovas – terminas, kai JK pasitraukimo derybos turi būti baigtos ir šalies oficialiai bus išbraukta iš ES narių sąrašo, prarasdama kai kuriuos bendrijos teikiamus pranašumus. Tarp jų – ir atviros oro erdvės susitarimas, leidžiantis kur kas lankstesnę civilinės aviacijos kontrolę bei kainodarą, dėl kurios „Ryanair“ ir kitos pigių skrydžių bendrovės gali siūlyti žemas kainas.

„Mes nelauksime 2019-ųjų kovo. Verslui reikia planuoti. Todėl jau 2018 metų rugsėjį mums reikia žinoti ateities perspektyvas“, – aiškino M. O’Leary.

Jis taip pat patvirtino anksčiau ištartus žodžius, kad ES ir JK neradus susitarimo dėl oro transporto, „Ryanair“ perkels savo bazes iš JK į kitas Europos valstybes. Tai irgi būtų didžiulis smūgis britams, mat šalyje laikoma 10 proc. bendrovės lėktuvų, jis suteikia darbo vietas tūkstančiams žmonių.

Taip tik bandoma parodyti, kokias tragiškas pasekmes turėtų britų ir ES derybininkų nesugebėjimas susitarti.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA