Kaune susibūrė itin šauni pavežėjimo paslaugas teikiančių vairuotojų bendruomenė | Kas vyksta Kaune

Kaune susibūrė itin šauni pavežėjimo paslaugas teikiančių vairuotojų bendruomenė

R. Tenio nuotr.

Vis daugiau kauniečių ne tik išbando populiarios programėlės „Taxify“ pavėžėjimo paslaugą, bet ir patys noriai prisijungia prie vairuotojų bendruomenės. Jei gerai vairuoji, mėgsti šį užsiėmimą, taip pat mėgsti susipažinti su naujais žmonėmis bei turi laisvo laiko – tai puiki galimybė užsidirbti papildomai.

[galerija kiek=”4″]

„Taxify“ primena pokemonų gaudynes

Jonas Miklovis prie programėlės vairuotojų komandos prisijungė žiemą, kai niekur nereikėjo skubėti ir nespaudė darbai. Dabar, atšilus orams, vyras dažniau užsiima savo pagrindiniu darbu (moko žmones skraidyti parasparniais), tačiau kur nors keliaudamas visuomet įsijungia programėlę ir mielai priima pakeleivius.

Prie „Taxify“ Jonas prisijungė dėl kelių priežasčių – jį žavėjo dalinimosi ekonomikos principas, galimybė programėle naudotis tada, kai pačiam patogu ir pomėgis bendrauti su žmonėmis. „Aš mėgstu bendrauti ir visuomet vairuodamas stengiuosi vadovautis principu – suteik tokias paslaugas, kokiomis pats norėtum naudotis ir rekomenduoti draugams“ – teigia pašnekovas.

Taip pat vyras pastebi, jog dažnai keleiviai net patys nepajausdami jį motyvuoja – geri atsiliepimai ir šypsenos yra rodiklis, kuris jam atskleidžia, jog darbą atliko tinkamai: „Būna žmonių, kurie prieš išlipdami pasako, jog tai yra geriausias taksi, su kuriuo jiems teko važiuoti. Tiesa, klientams primenu, jog esu pavežėjimo, o ne taksi paslaugas teikiantis vairuotojas. Juk pavėžėjai daug nuoširdesni ir linksmesni, juk tai mūsų hobis. Teigiami klientų pasisakymai visada pakrauna energijos.“

Jonas į „Taxify“ žiūri ne kaip į pagrindinį pajamų šaltinį, jam tai labiau pramoga, kurią besijuokdamas prilygino su, dar visai neseniai ant bangos buvusiomis, pokemonų gaudynėms. „Man smagu žiūrėti į žemėlapį ir savotiškai gaudyti klientus – tai suteikia smagų žaidimo atspalvį. Aš esu linkęs vadovautis taisykle, kad tam, jog į gyvenimą neateitų rutina, turi užsiimti veikla, kuri atneša laimę ir pozityvą“ – pastebi pašnekovas.

Į „Taxify“ vairuotojų gretas įsilieti Jonas ragina kiekvieną, kuris turi laisvo laiko, mėgsta vairuoti ir bendrauti. Žinoma, jis pastebi, jog keleivių pasitaikys visokių – pačiam teko vežti ir tylių, užsidariusių keleivių, ir triukšmingų, įkaušusių kompanijų, bet kiekvienoje situacijoje yra sprendimas. Svarbiausia nepamiršti, kodėl nusprendei užsiimti šia veikla.

Prie vairo dalijasi ir gyvenimiška patirtimi

Kitas vairuotojas – vienoje įmonėje vadovo pareigas užimantis Ramūnas Staselis. Jis „Taxify“ vairuotojų gretose jau devynis mėnesius. Šį darbą jis išsikėlė sau kaip iššūkį, kuris laikui bėgant tapo mėgiama veikla. „Labiausia šiame darbe man patinka laisvė. Galiu pasirinkti laiką, vietą ir netgi klientus. Aišku, specialios atrankos nevykdau. Tiesiog pamatau, jog žmogų reikia pavežti ir vežu. Antrasis šio darbo privalumas – galimybė bendrauti su skirtingais žmonėmis,“ – pasakoja pašnekovas.

Ramūnas mėgsta dalintis patirtimi – vairuotojas su šypsena prisimena smagiausius pakeleivius, kuriems padėjo ne tik nusigauti į reikiamą vietą: „Vienąsyk teko pavežėti merginą, kuri šalia sėdėjo tiesiog perbalusi ir drebėdama. Pasiteiravus, kas nutiko, pakeleivė prisipažino važiuojanti į darbo pokalbį. Kadangi pats esu vadovas, tai kelionės metu tą merginą nuraminau, pamokiau, ką sakyt. Dabar net įdomu, kaip tame darbo pokalbyje jai sekėsi.“

Vairuotojas pastebi, kad „Taxify“ žmonės renkasi dėl paprastumo. Programėlė leidžia keleiviams pamatyti, už kiek laiko atvyks vairuotojas, kiek maždaug truks ir kainuos kelionė. Taip pat, jo teigimu, dauguma vairuotojų žiūri į šį darbą, kaip į smagią dienos dalį ir stengiasi skleisti pozityvą. „Yra visokių vairuotojų, yra ir visokių keleivių. Asmeniškai aš stengiuosi rasti pusiausvyrą, kad kelionė būtų maloni tiek man, tiek šalia esančiam asmeniui,“ – pastebi Ramūnas.

Vyras kviečia į programėlės vairuotojų gretas jungtis studentus, kadangi „Taxify“ bendradarbiauja su automobilių nuomos bendrove „Citybee“, viskas labai paprasta. „Užtenka vairuotojo pažymėjo. Sėdi prie „Citybee“ vairo ir įsijungęs „Taxify“ žvejoji žmones, kuriems reikia keliauti iš vienos vietos į kitą“, – sako jis. Svarbiausia, pastebi Ramūnas, jausti malonumą ir prisiminti, jog daryti gerus darbus išties paprasta, o pozityvios emocijos kiekvienam iš mūsų į naudą.

Vairuotoją surasite ir vėlyvu metu

Dar vienas mūsų herojus šioje istorijoje atsirado visai netikėtai. Vieną naktį pačiai teko keliauti namo ir tiesiog niežėjo pirštus išbandyti programėlę. Tikrai nemaniau, jog nusišypsos sėkmė rasti automobilį. Trečiadienį 02:30 val. Kaunas paprastai būna tylus ir ramus. Tačiau vairuotojo tikrai neteko ilgai laukti – vos už kelių minučių jau sėdėjau šalia Rimanto.

Jam „Taxify“ – visai neseniai atrasta pramoga, kurią prilygo žvejybai. „Būna vakarų, kad išvažiuoji, prasuki kelis ratus ir greitai važiuoji namo. O būna ir tokių, kaip šiąnakt – jūs jau gal penkta keleivė, kurią laikiau paskutine. Išlaipinęs prieš jus važiavusį keleivį, jau buvau pasiryžęs traukti namo, bet staiga suskambėjo telefonas ir pamačiau, kad visai netoliese laukiate, tad negalėjau nepavežti“, – sakė vyras.

Kelionė iš Žaliakalnio į Eigulius naktį man kainavo vos du eurus, o ir patirtis tikrai buvo smagi – maloniai pasišnekučiavus ir naktinis nuovargis šiek tiek užsimiršo. „Mėgstu kalbėtis, mėgstu vairuoti, o „Taxify“ puikiai šiuo hobius apjungia“, – atsisveikindamas sakė Rimantas.

„Taxify“ staigmenos klientams

Jeigu patys norite susipažinti su šiais herojais, nedvejodami atsisiųskite „Taxify“ mobiliąją programėlę. Atsisiuntimas jums nieko nekainuos. Taip pat nemokama bus ir pirmoji kelionė. Kviečiame pasinaudoti „Kas vyksta Kaune“ skaitytojo nuolaidos kodu KVK, kurio vertė iki 7 eurų. Daugiau informacijos rasite čia.

Dovanos laukia ir esamų vartotojų. Visi iki liepos vidurio su „Taxify“ keliaujantys keleiviai dalyvauja loterijoje „Gimtadienio dovanos – 100 eurų kelionėms“, kurioje kas savaitę bus skelbiami net šeši laimingieji: trys keleiviai savo kelionėms laimi po 10 eurų, 2 – po 20 eurų ir 1 – 30 eurų. Daugiau apie loterijos sąlygas skaitykite čia.

Šios savaitės „Taxify“ loterijoje laimė nusišypsojo šiems „Kas vyksta Kaune“ skaitytojams:

po 10 eur laimėjo: Marius Žemaitis, Aistė Vėliūtė, Donata Staselienė,

po 20 eur laimėjo: Kotryna Stankutė ir Lukas Kekys,

net 30eur savo kelionėms laimėjo: Gediminas Bubinas.

Sveikiname laimėtojus!

Kaip pasinaudoti nemokamomis kelionėmis laimėtojus asmeniškai informuos „Taxify“ atstovai.

Dar nė karto nelaimėjote? Paskubėkite – paskutiniai laimėtojai šioje akcijoje bus paskelbti kitos savaitės pradžioje, tad šią savaitę ir savaitgalį važiuodami su „Taxify“ galite tapti vienu iš laimingųjų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA