Dešimtys keleivių jaučiasi tampomi tarp Vilniaus ir Kauno oro uostų: su vaikais įkalinti nuo 6 val. ryto | Kas vyksta Kaune

Dešimtys keleivių jaučiasi tampomi tarp Vilniaus ir Kauno oro uostų: su vaikais įkalinti nuo 6 val. ryto

delfi.lt 2017/07/12 19:16
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Dešimtys žmonių Kauno oro uoste visą dieną laukia skrydžio į D. Britaniją ir jaučiasi lyg įkalinti. Ryte iš Vilniaus oro uosto turėjęs būti skrydis kelis kartus atidėtas, vėliau keleiviams buvo liepta patiems greitai vykti į Kauno oro uostą.

Tačiau čia atvykus ir pralaukus daugiau nei septynias valandas – keleiviai vis dar įstrigę, o informacijos nėra. Į DELFI kreipėsi viena iš laukiančių keleivių, kuri neslėpė pasipiktinimo skrydžių kompanija „Wizz Air“.

„Skrydis turėjo būti 6 val. 05 min. iš Vilniaus į Lutono oro uostą, bet jis buvo vienai valandai nukeltas, paskui dar vienai. Tada išdavė maisto kuponus, kurių vertė 4 eurai, ir, galiausia, po trijų valandų buvo pranešta, kad skrydis atšauktas.

Tuomet mums išdalino lapus su nurodytais telefonais, kuriais galima susisiekti su „Wizz Air“ atstovybėmis, tačiau Lietuvos ir Vengrijos atstovybių telefonai buvo neveikiantys, susisiekti nepavyko. Skambinome į atstovybę D. Britanijoje, mums pranešė, kad paskyrė skrydį iš Kauno oro uosto 13 val. 05 min.“, – pasakojo ji.

Moterį piktina, kad keleiviams nebuvo suteikta jokios informacijos, kodėl lėktuvas negali išskristi, kai kiti lėktuvai Vilniaus oro uoste puikiausiai kilo ir leidosi.

Kauno oro uoste įstrigę keleiviaiFoto: Skaitytojo nuotr.
„Jau netgi vyko laipinimas, visi buvo sustoję į eilę, dalis keleivių netgi praėjo tą vadinamą check-iną, tačiau labai greitai pakvietė visus atgal“, – neįprasta situacija stebėjosi ji.

Išgirdusi, kad skrydis perkeliamas į Kauną, moteris, kartu su drauge, greit išsikvietė taksi iki autobusų stoties ir įsėdo į iki Kauno oro uosto vežantį autobusą.

„Nusigauti turėjome labai greitai ir už savo pinigus. „Wizz Air“ mums tik pasakė, kad čia mūsų problema, kaip mes ten nuvyksime“, – piktinosi.

Tačiau atvykus į Kauno oro uostą, 13 val. 05 min. turėjęs vykti skrydis vėl buvo atidėtas iki pat vakaro, antrą kartą išdalinti maisto kuponai.

„Dabar lyg rašo, kad 18 val. 45 min. skrydis turėtų būti, tačiau mums su drauge jau neapsimoka skristi, kadangi skridome į šįvakar Velse, Kardifo stadione vyksiantį „Coldplay“ grupės koncertą. Tai buvo mano gimtadienio dovana iš draugės, turėjo būti šventė, tačiau išėjo taip. Labai nemaloni situacija.

Mes iki šiol dar laukiame, nes esame praėję visas patikras, pasų kontroles,neturime, kur dingti, laukiame kažkokios informacijos. Prašysime kompensacijų, nors nemanau, kad kas nors kompensuos koncerto bilietus. Čia labai daug žmonių, daug su vaikais nuo pat ryto“, – pasakojo ji.

Kiti lėktuvai kilo

Vilniaus oro uosto Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė DELFI teigė, kad liepos 14 d. numatytas Vilniaus oro uosto uždarymas kilimo tūpimo tako rekonstrukcijos darbams niekaip nėra susijęs su susidariusia situacija.

„Tikrai nesusiję, ir priežastis žino tik pačios oro linijos. Net ir naktį, kai buvo pranešta apie šešis Vilniaus oro uoste negalėjusius tūpti lėktuvus, kiti lėktuvai tuo metu kilo. Kilimui nėra jokių trukdžių“, – sakė ji.

Tikimės papildyti aviakompanijos „Wizz Air“ komentaru.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA