Kauno autobusų vairuotojams teko išbandyti „95 kodą” | Kas vyksta Kaune

Kauno autobusų vairuotojams teko išbandyti „95 kodą”

R. Tenio nuotr.

Trečiadienį „Kauno autobusų“ vairuotojai mokėsi vairuoti ekstremaliomis sąlygomis, vyko jiems surengti specialūs mokymai.

Vairuotojai mokėsi valdyti autobusą esant slidžiai kelio dangai. Mokymai vyko vieninteliame Kaune ir Kauno regione esančiame „ARV-Auto“ autodrome įrengtoje trasoje.

Vairuotojai turėjo išskirtinę galimybę atlikti visą „95 kodo“ mokymo kursą. Tokį „95 kodo“ kvalifikacijos tobulinimo kursą vairuotojams, sėdintiems prie krovininių transporto priemonių vairo bei vykdantiems krovinių už atlygį vežimą, periodiškai privaloma išklausyti kas penkerius metus.

„Atsižvelgiant į Europos sąjungos reikalavimus, minėtų transporto priemonių vairuotojai turi išklausyti informaciją apie įvairius pasikeitimus bei iš naujo išmėginti jėgas, kaip saugiai vairuoti ekstremaliomis sąlygomis. Specialiai tam yra įrengta pritaikyta aikštelė slidžia kelio danga. Tokiu būdu tikrinama vairuotojų reakcija“, – komantavo Mindaugas Klimašauskas, administracijos ir personalo departamento vadovas.

Pasak jo, įspūdžiai – teigiami, sulaukta daugybės diskusijų, tačiau, žvelgiant per praktinę prizmę, esą vairuotojams dar reikia įgūdžių. „Turėti vairuotojo pažymėjimą dar nieko nereiškia. Patikrinti budrumą galima tik susidūrus su ekstremaliomis situacijomis, o jų gyvenime pasitaiko ne taip ir dažnai. Šiandien jos buvo sukurtos dirbtinai, kad vairuotojai žinotų, kaip elgtis esant slidžiai kelio dangai“, – sakė M. Klimašauskas.

Administracijos ir personalo departamento vadovo teigimu, daug kas priklauso nuo greičio, esą, jei važiuojama 25 km/h, transporto priemonę galima suvaldyti riedant slidžia kelio danga, tačiau, jei greitis siekia 35 km/h – to padaryti beveik neįmanoma.

Tokie mokymai specialiai įrengtoje aikštelėje šiemet vyko pirmą kartą. Anksčiau esą didžiąją laiko dalį vairuotojai buvo mokomi teorijos ir paaiškinama, kaip reaguoti.

Šiandien savo jėgas vairuojant ekstremaliomis sąlygomis išbandė 28 autobusų vairuotojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA