Pataria kaip saugiai elgtis su elektros įrenginiais vandens apsemtose patalpose | Kas vyksta Kaune

Pataria kaip saugiai elgtis su elektros įrenginiais vandens apsemtose patalpose

Užklupus smarkioms liūtims, elektros ir dujų skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) patarė kaip elgtis, jei vanduo apsėmė patalpas.

Pirmiausiai reikėtų kuo skubiau sustabdyti elektros energijos tiekimą patalpose išjungiant įvadinį (automatinį) jungiklį.

Reikia pasirūpinti, kad elektros laidai, kištukiniai lizdai, kištukai ir patys elektros prietaisai nesudrėktų. Svarbu stebėti, kad neįvyktų kontaktas tarp įjungtų elektros prietaisų, jungiamųjų laidų, jungiklių ir vandentiekio, kanalizacijos, šildymo ar kitų sistemų metalinių vamzdžių. Taip pat reikia pasirūpinti, kad grindys būtų sausos ir žmonės bei gyvūnai stovėtų tik ant sauso medinio pastovo ar guminio kilimėlio.

Atsidūrus šalia įtampos šaltinio, kai žemė ir žolė įmirkusi, rekomenduojama pasitraukti toliau nuo nelaimės vietos, tačiau nebėgti, o judėti mažais žingsneliais kuo arčiau suglaudus kojas arba šuoliukais. Žingsniuojant įprastai, kyla pavojus susidaryti elektros grandinei ir gauti smūgį.

Pastebėjus pažeistus elektros tinklo įrenginius ar nutrūkusius elektros laidus; pažeistus elektros tinklo įrenginius ar nutrūkusius elektros laidus; pastebėjus apsemtus skirstomojo tinklo įrenginius – transformatorines, transformatorių pastotes ir kt. – būtina nedelsiant apie tai pranešti ESO trumpuoju numeriu 1802 (+37061121802).

Prie jų jokiu būdu negalima artintis. Tarp žmogaus ir nutrūkusio laido turėtų būti bent 8 metrų atstumas. Reikėtų saugotis ir ant elektros laidų užvirtusių medžių ar išvirtusių laidų atramų, kurios taip pat gali būti pavojingos gyvybei. Prie jų taip pat nerekomenduojama artintis ar, juo labiau, jų liesti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA