Kaunietę išrinko labirintų ambasadore Europoje | Kas vyksta Kaune

Kaunietę išrinko labirintų ambasadore Europoje

Organizatorių nuotr.

Tarptautinė Labirintų organizacija išrinko kaunietę Rūtą Janulevičienę labirintų ambasadore Lietuvoje ir Europoje. Ji tapo trečiąja labirintų ambasadore senajame žemyne.

R.Janulevičienė ambasadore išrinkta atsižvelgiant į jos ilgametį entuziazmą naudojant labirintus švietimo, mokymo ir sveikatinimo tikslais.

„Mano vizija, kad labirintai būtų prieinami plačiajai Lietuvos visuomenei – ypač didžiuosiuose šalies miestuose ir kurortuose, kur, šalia vietinių gyventojų, lankosi daug svečių. Nes tai puiki nusiraminimo, streso nuėmimo forma. Jau kalbėjau apie labirinto įkūrimą su Birštono mere Nijole Dirginčiene, dabar laukiame savivaldybės sprendimo“, – apie pirmasias veiklas pasakoja labirintų ambasadorė R.Janulevičienė.

Moksliniai tyrimai rodo, kad vaikščiojimas labirintu harmonizuoja kairį ir dešinį smegenų pusrutulį, o labirintu pasivaikščiojusio žmogaus aura (energetiniai centrai) yra dvigubai didesnė. Vienas naujausių mokslinių tyrimų parodė, kad pasivaikščiojus labirintu 75 proc. dalyvių jautėsi labiau susikoncentravę, tiek pat žmonių jautė vidinę ramybę ir taiką savyje, apie 60 proc. dalyvių sumažėjo susijaudinimas ir nerimas, 68 proc. dalyvių sumažėjo stresas. Kokybiniai tyrimai daug kartų parodė, kad ėjimas labirintu padeda sumažinti stresą, atsigauti po įtemptos darbo dienos, suteikia aiškumo, ramybės ir atsipalaidavimo jausmą, padidina energijos kiekį, „atgaivina“ sielą.

„Praktiniuose seminaruose įvariose Lietuvos vietose, jei tik yra galimybė, sukuriu laikiną labirintą, kad dalyviai išbandytų labirinto terapiją. Išmokau žmones ir nusipaišyti trijų ar septynių vijų labirintą, kad galėtų patirti labirinto naudą ne tik seminaro metu, bet ir namuose. Pasisukimai 180 laipsnių kampu turi teigiamą įtaką mūsų organizumui – kol išvaikštome labirintą, pagerėja savijauta, žmogus iškart jaučia teigiamą poveikį“, – ilgametę patirtį liudija R.Janulevičienė.

Ambasadore išrinkta aktyvi moteris plečia savo veiklos ratą ir turi daugiau planų artėjantiems mokslo metams.

„Ruošiu projektą rengti labirintų užsiėmimus mokyklose, kad galima būtų organizuoti užsiėmimus mokiniams aktualiais klausimais, pavyzdžiui, išsivaduoti iš neigiamų emocijų – baimės, pykčio, patyčių, arba sustiprinti mokinių gebėjimą siekti savo tikslų, stiprinti savo fizinį ir energinį kūnus, išmokti pasitikėti savimi, tapti savo gyvenimo lyderiais. Todėl raginu visus susidomėjusius mokyklų pedagogus ir vadovus padėti moksleiviams pažinti save unikaliu ir labai naujovišku metodu – per labirinto terapiją. Bendradarbiausiu su visais, kurie kreipsis ir norės organizuoti praktinius užsiėmimus panaudojant labirintą“, – kviečia R.Janulevičienė.

Pasak jos, ėjimas labirintu turi stiprų meditacinį poveikį. Einant labirintu, galima kažko prašyti galvojant apie tikslus ir norus, melstis, prašyti atsakymo į rūpimą klausimą.

„Senovėje labirintai buvo statomi prie vandens. Kaip ir mano namuose energetinis čakrinis labirintas pastatytas prie tvenkinio, į kurį įteka daug upelių. Tokio labirinto energetika būna švariausia. Kiekviena kultūra labirintus kūrė unikaliu ir savitu būdu. Žymiausias senovės labirintas buvo Kretoje, Knose. Daugiausia – viršijo 600 labirintų, sukurtų iš akmenų ir riedulių šalia jūros krantų, buvo rasta Skandinavijoje. Kinijoje labirintai buvo kuriami iš smilkalų – naujas kvapas būdavo pristatomas labirinto takų posūkiuose, kur takas keisdavo kryptį. Sibire aptiktų klasikinių labirintų amžius yra 20 tūkstančių metų. Įdomus faktas, kad Petras I-asis vaikščiojo labirintu Sibire, kuomet pamatė Sankt Peterburgo viziją ir paskui ją atkūrė realybėje. Taigi, labirintuose gauname atsakymus iš aukščiau“, – istoriją perteikia R.Janulevičienė.

Lietuva yra įtraukta į pasaulinį labirintų žemėlapį (World Wide Labyrynth Locator), kur galima rasti visus užsiregistravusius labirintų savininkus iš Lietuvos ir kitų pasaulio šalių.

Dar vienas kaunietės tarptautinis pripažinimas – praėjusį kelių etapų Tarptautinė labirintų organizacijos vertinimą ir atranką, šių metų rudenį R.Janulevičienė skaitys paskaitą ir ves praktinį seminarą Vašingtone „Kaip stiprinti fizinį ir energinius kūnus“, kur kalbės apie labirinto ir Reiki gydymo metodo sintezės naudą. Kaunietė iki šiol yra vienintelė pranešėja iš Rytų Europos, pakviesta dalintis patirtimi su labirintų ekspertais iš viso pasaulio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA