Suspėti laiku užbaigti darbus kelyje į Karmėlavą – misija neįmanoma? | Kas vyksta Kaune

Suspėti laiku užbaigti darbus kelyje į Karmėlavą – misija neįmanoma?

R. Tenio nuotr.

Jau šį penktadienį Kauno oro uostas mėnesiui taps pagrindiniais Lietuvos vartais į užsienį. Tačiau kelio ruože Kaunas – Karmėlava, kurį turės įveikti dauguma atvykstančių ir išvykstančių svečių vis dar vyksta intensyvūs dangos tvarkymo darbai. 

[galerija kiek=”16″]

Didžiausią nerimą visiems kelia tebevykstantys didžiulio masto asfaltavimo darbai, spėliojama, kad pabaigti juos iki penktadienio – beveik neįmanoma, nors Lietuvos kelių direkcija ir žada darbus baigti laiku. Kelio atkarpoje nuo Savanorių pr. pabaigos iki pat Karmėlavos jau kelintą savaitę išsijuosę pluša kelininkai, bet darbų pabaigos dar nematyti. Pirmadienio popietę visame ruože dar nebuvo atlikti asfaltavimo darbai abejose kelio pusėse, nesutvarkyti ir šaligatviai. Veikti dar tikrai yra ką.

Dėl esamos situacijos aplinkinių rajonų gyventojai jau kenčia keletą mėnesių. Nors kelininkai pastaruoju metu magistraliniame kelyje Kaunas-Ukmergė ties Karmėlavos gyvenviete pluša, jau dabar galima matyti, kad tokius darbų mastus įveikti per savaitę – gana didelis iššūkis.

Į Kauno oro uostą patekti galima keliu Kaunas-Ukmergė ir nors apie Karmėlavoje įsikūrusio oro uosto laikiną tapimą pagrindiniu buvo kalbama daugiau nei metus, didelės apimties darbai prasidėjo tik šį pavasarį.

Liepos 4-ją dieną Lietuvos automobilių kelių direkcija tvirtino, kad kelio A6 ruože iš Kauno į Karmėlavą ir atgal vykstantys intensyvūs rekonstravimo darbai, bus baigti arba laikinai sustabdyti iki šių metų liepos 14 d. Pastaruoju atveju nebaigti darbai bus sustabdyti mėnesiui, kol kelias bus paruoštas judėjimui keturiomis eismo juostomis. Tačiau šiuo keliu kasdien besinaudojantys kauniečiai nėra tokie tikri, kad eismas vyks sklandžiai ir, kad tai nesugadins atsigaunančio Kauno įvaizdžio, tiek vietinių keleivių, tiek užsieniečių akyse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA