Siūlo liepos 1-ąją skelbti Įtėvių ir globėjų diena | Kas vyksta Kaune

Siūlo liepos 1-ąją skelbti Įtėvių ir globėjų diena

R. Tenio nuotr.

Trys socialdemokratai siūlo Atmintinų dienų įstatymą papildyti nauja data – Įtėvių ir globėjų diena. Ji turėtų būti minima liepos 1-ąją.

Tokią įstatymo pataisą registravo Irena Šiaulienė, Rimantė Šalaševičiūtė ir Andrius Palionis.

„Įtėviai ir globėjai yra nusipelnę pagarbos ir dėkingumo, nes rūpinasi labiausiai pažeidžiamais vaikais ir, atverdami savo namų duris, sudaro sąlygas jiems užaugti šeimoje. Įtėvių ir globėjų diena atkreiptų visuomenės dėmesį į vaikus, augančius vaikų globos namuose, ir padrąsintų tas šeimas, turinčias galimybę globoti arba įvaikinti, žengti šį žingsnį“, – teigia projekto rengėjai.

Anot jų, gegužę ir birželį minimos Motinos bei Tėvo dienos netinka įtėviams ir globėjams. Tomis dienomis esą blogai jaučiasi ir įtėviai, ir globotiniai, „nes jie jaučiasi nelojalūs savo biologiniams tėvams“.

Kadangi įtėviai, įvaikinę Lietuvos vaikus, tradiciškai liepos mėnesį renkasi į renginį Lietuvoje, siūloma jų dieną minėti liepos 1-ąją.

Įvaikinimo tarnybos duomenimis, 2009-2015 metais Lietuvoje įvaikinti 986 vaikai. 2008-2014 metais šeimose buvo globojami 44 tūkst. 846 vaikai.

Šiuo metu Lietuvoje atmintinomis paskelbtos 63 dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA